Degenerescenta cortico-bazala

Degenerescenta cortico-bazala reprezinta o afectiune grava care duce la pierderea de celule nervoase si provoaca atrofierea anumitor zone ale creierului: cortexul cerebral si ganglionii bazali.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Degenerescenta-cortico-bazala.jpg

Degenerescenta cortico-bazala reprezinta o afectiune grava care duce la pierderea de celule nervoase si provoaca atrofierea anumitor zone ale creierului: cortexul cerebral si ganglionii bazali.

Cuprins
  • Degenerescenta cortico-bazala

Degenerescenta cortico-bazala

In ceea ce priveste evolutia acestei afectiuni, degenerescenta cortico-bazala evolueaza treptat, debutand, de obicei, in jurul varstei de 60 de ani, de cele mai multe ori fiind unilaterala pana in momentul agravarii.

In ceea ce priveste semnele si simptomele acestei afectiuni, acestea sunt asemanatoare cu cele ale bolii Parkinson, adica reprezentate de dezorientarea in spatiu, imposibilitatea pacientului de a se misca in unele momente, probleme grave de dezechilibru.

Cauzele degenerescentei cortico-bazale

Cercetatorii nu au descoperit inca fenomenul care sta la baza acestei afectiuni si nici daca este o boala transmisa pe cale genetica.

Ceea ce au descoperit specialistii este ca o mare parte dintre modificari sunt asemanatoare cu cele prezente in cazul bolii Pick si a paraliziei progresive supranucleare.
Simptomele degenerescentei corticobazale

Semnele si simptomele specifice acestei afectiuni apar la persoanele cu varsta de peste 60 de ani si sunt reprezentate de:

  • rigiditate si tremur in miscari;
  • deplasari fizice dificile si lente;
  • neindemanarea.

La inceput, simptomele vor cuprinde jumatate din corp, ulterior, cand boala se agraveaza, simptomele punand stapanire pe intreg corpul pacientului.

De asemenea, in cazul unor pacienti, pot aparea si probleme de memorie sau tulburari de comportament pe baza celor menționate houstonmethodist.org.

In ceea ce priveste manifestarile degenerescentei cortico-bazale, acestea includ urmatoarele:

  • imposibilitatea de a sta in picioare fara tremur;
  • dificultati in vorbirea cursiva;
  • probleme de memorie…

Citește și: Cefaleea

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Tudor Irina

Tudor Irina este colaborator al site-ului yve.ro din 2013. A absolvit Facultatea de Jurnalism și a urmat MakeUp Forever Academy, fiind specializată în modă, machiaj și îngrijirea pielii, cu un accent pe sănătatea tenului, testarea și utilizarea produselor cosmetice. Irina scrie articole despre cele mai noi tendințe din fashion, oferă ghiduri detaliate pentru machiaj profesional și recomandări pentru regimuri de îngrijire personalizate. Experiența dobândită la MakeUp Forever Academy îi permite să aducă informații noi, clare și soluții adaptate nevoilor cititorilor interesați de frumusețe și stil.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *