Home SANATATENeurologie Diferentele dintre creierul masculin si cel feminin

Diferentele dintre creierul masculin si cel feminin

autor Elena Yvette
375 vizualizari
loading...

Studiile arata ca femeile si barbatii nu sunt la fel, fiecare dintre ei abordand intr-un anume fel diverse situatii.

Diferentele intre creierul masculin si cel feminin

Ce arata cercetarile stiintifice despre diferenta dintre sexe?

Studiile efectuate de specialisti au demonstrat ca femeile si barbatii au nevoie de ajutor pentru a se putea intelege unii pe altii.

Cercetarile au demonstrat ca barbatii se pricep mai bine la orientarea in spatiu decat femeile, care se descurca mai bine decat barbatii la testele lingvistice.

Diferentele intre structura creierului masculin si a celui feminin

Studiile de cercetare au demonstrat ca intre creierul masculin si cel feminin exista cateva diferente care nu sunt date de partea creierului care are rolul de a controla functia sexuala si ingestia alimentelor.

Unele studii au aratat ca, din pricina inaltimii barbatilor, creierul masculin ar fi mai mare decat cel feminin, dar momentan nu s-a putut demonstra daca asta inseamna ca barbatii sunt mai inteligenti decat femeile. Un alt studiu a aratat ca unele parti din lobul frontal ar fi mai mari la femei decat la barbati, avand rolul de a regla emotiile si a ajuta la luarea deciziilor.

Cunoastem prea bine faptul ca barbatii se orienteaza in spatiu mai bine decat femeile. Studiile au demonstrat ca barbatii au cortexul parietal mai mare.

De asemenea, cercetatorii au aratat ca materia cenusie in cazul barbatilor este de sase ori mai mare decat in cazul femeilor, dar si faptul ca materia alba in cazul femeilor este de zece ori mai mare decat in cazul barbatilor.

Diferenta dintre sistemul de gandire al barbatilor si cel al femeilor este reprezentata de faptul ca barbatii se folosesc de materia cenusie, iar femeile de materia alba, ceea ce atesta faptul ca femeile actioneaza mai repede decat barbatii.

Daca barbatii se bucura de o dimensiune mare a creierului, femeile se bucura de o densitate mare a neuronilor, ambele fiind atributele pentru estimarea inteligentei.

Structura creierului versus mediu

Dupa cum stim, fetele vor fi intotdeauna imbracate in culori calde si vor primi papusi sa se joace, iar baietii vor fi imbracati in culori reci si vor prefera sa se joace cu masinutele.

Studiile au demonstrat ca diferentele dintre creierul masculin si cel feminin sunt determinate si de modul in care societatea percepe o anumita persoana.

Se pare ca mediul nu influenteaza diferenta dintre creierul feminin si cel masculin, psihologii punand accentul pe unicitatea fiecarui creier in parte.

Tot ei mai explica si nivelul slab la matematica si fizica al femeilor, fiind vorba, de fapt, despre niste diferente mici la nivelul creierului…

Diferente majore intre creierul masculin si cel feminin

Diferentele majore dintre creierul masculin si cel feminin sunt urmatoarele:

  • relatiile interumane, mai exact femeile comunica mai eficient spre deosebire de barbati, avand abilitatea de a-si modela tonul si emotia in functie de situatie;
  • emisfera stanga a creierului versus ambele emisfere: barbatii folosesc emisfera stanga a creierului, timp in care femeile folosesc ambele emisfere;
  • abilitatile matematice sunt oferite de lobul parietal inferior care este mai bine dezvoltat la barbati decat la femei;
  • reactia la stres: daca barbatii sunt radicali in ceea ce priveste rezolvarea situatiilor stresante, femeile adopta strategia „ingrijeste si apropie”;
  • limbajul: partile creierului responsabile de limbaj sunt de dimensiuni mai mari la barbati decat la femei, fapt care duce la descoperirea faptului ca femeile au foarte bine dezvoltate gandirea si limbajul;
  • emotiile: femeile simt mai profund emotiile spre deosebire de barbati, datorita faptului ca au un sistem limbic ingropat in cortex;
  • durerea: femeile au capacitatea de a-si localiza foarte usor durerea, timp in care barbatii nu au aceasta capacitate;
  • orientarea in spatiu: barbatii se orienteaza mai bine in spatiu decat femeile…

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies