Home Sindromul Piriformis

Sindromul Piriformis

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/06/Sindromul-Piriformis.jpg

Sindromul Piriformis reprezinta o boala neuromusculara rar intalnita care provoaca comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis.

Sindromul Piriformis 1

Acest muschi se afla intre fese, langa partea de sus a articulatiei soldului si are un rol foarte important in efectuarea miscarilor fizice care solicita partea de jos a corpului.

Muschiul piriformis este responsabil de mersul normal al individului, de trecerea greutatii de pe un membru inferior pe celalalt.

Cum este influentata calitatea vietii de durerea provocata de sindromul Piriformis?

Debutul sindromului Piriformis se produce prin dureri severe, furnicaturi si senzatie de amorteala in zona feselor. Durerea provocata de acest sindrom este explicat de comprimarea nervului sciatic de muschiul piriformis.

Diagnosticul in cazul sindromului Piriformis

In ceea ce priveste investigatiile necesare pentru diagnosticarea cu sindromul Piriformis, acestea nu vor fi bazate pe un anumit examen intrucat nu exista unul specific acestui sindrom.

In schimb, medicul specialist va avea in vedere istoricul medical al pacientului, daca a existat vreun traumatism la nivelul muschiului respectiv sau daca pacientul a avut activitati foarte solicitante. De asemenea, pentru diagnosticarea cu sindromul Piriformis sunt foarte importante observarea contractarii muschiului piriformis si efectuarea unei radiografii sau RMN.

Tratamentul in cazul sindromului Piriformis

Tratamentul va fi bazat pe evitarea pozitiilor in care durerea devine insuportabila în baza datelor analizate de healthcareers.nhs.uk. Drept urmare, se va evita pozitia stand in sezut, pacientul se va odihni si se va folosi de gheata pentru a ameliora durerea. De asemenea, se recomanda consultarea unui medic kinetoterapeut pentru a crea un anumit set de exercitii care vor ajuta pacientul sa se miste mai rapid si vor alina durerea.

Prevenirea sindromului Piriformis

Pentru a evita sindromul Piriformis, se recomanda evitarea exercitiilor fizice care presupun sarituri sau alergari solicitante, inaintea fiecarui set de exercitii efectuandu-se incalzirea in mod foarte serios. Se recomanda posturile corecte la birou, in fata calculatorului, la alergat si la mers rapid…

Cercetarile legate de sindromul Piriformis

Tratamentul clasic pentru sindromul Piriformis include efectuarea unui tratament fizic, utilizarea de corticoizi si stretching-ul. De asemenea, se mai recomanda si utilizarea de botox injectabil pentru ameliorarea musculaturii incordate.

Citește și: Ataxia telangiectasia sau tulburarea ereditara

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate