Ticurile faciale

Share

Ticurile faciale reprezinta miscarile necontrolate ale muschilor ochilor sau ale muschilor fetei. Cele mai comune ticuri faciale sunt reprezentate de clipitul excesiv, privitul crucis, incretitul nasului si spasmele de la nivelul gurii.

Ticurile faciale

Pe ce perioada se manifesta ticurile faciale?

Ticurile faciale pot fi temporare sau pe o perioada indelungata. In cazul copiilor, ticurile verbale pot disparea in doar cateva luni, dar in cazul persoanelor adulte, ticurile pot persista ani in sir.

Cauze, incidenta si factori de risc ai ticurilor faciale

Studiile au demonstrat ca ticurile verbale sunt de patru ori mai des intalnite la baieti decat la fete. Cauzele aparitiei ticurilor faciale este inca necunoscuta, dar studiile arata ca cele mai multe dintre ele sunt declansate de stres.

Simptomele ticurilor faciale

Semnele si simptomele ticurilor faciale sunt reprezentate de spasme frecvente, precum:

–         clipitul excesiv;

–         incretirea nasului;

–         privitul crucis.

Diagnostic si investigatii in cazul ticurilor faciale

Diagnosticul ticurilor faciale va fi pus in functie de prezenta simptomelor, fara a fi nevoie de efectuarea unor teste speciale.

Tratamentul impotriva ticurilor faciale

Ticurile faciale care se mentin o perioada scurta nu necesita tratare. In schimb, ticurile faciale pe perioada indelungata presupun un tratament de inlaturare a stresului.

Optiunile de tratament impotriva ticurilor faciale

Metodele de tratare a ticurilor faciale sunt variate, de la tratamente medicamentoase la psihoterapie, la tehnici de relaxare sau tratamente naturiste.

In ceea ce priveste tratamentul naturist, acesta poate fi alcatuit din plante precum maselnita pentru indepartarea spasmelor, zincul pentru calmarea sistemului nervos, cina pentru disparitia spasmelor musculare, musetelul pentru disparitia stresului…

Alte informatii despre ticurile faciale

Ticurile facile, mai ales in cazul copiilor si adolescentilor, pot provoca anxietate. In ceea ce priveste adultii, ticurile faciale pot aparea in cadrul sindromului Tourette.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente