HomeSANATATEOftalmologie 5 sfaturi pentru problemele severe de vedere

5 sfaturi pentru problemele severe de vedere

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
5-sfaturi-pentru-problemele-severe-de-vedere in Oftalmologie

Problemele severe de vedere vor aparea la persoanele care au depasit varsta de 65 de ani, dar nu numai. Globalizarea tehnologiei ne testeaza ochii clipa de clipa.5 sfaturi pentru problemele severe de vedere

Mai mult decat atat, bolile precum diabetul zaharat si glaucomul afecteaza tot mai mult vederea.

Examenul oftalmologic este necesar

Este indicat ca, indiferent de varsta si de ocupatie, fiecare persoana sa efectueze cel putin un consult oftalmologic pe an, cu atat mai mult atunci cand observa anumite nereguli.

Consumul de alimente de culoare portocalie

Vitamina A si betacarotenul au un rol crucial in pastrarea vederii, deci se recomanda consumul de cartofi, caise, mango, pepene galben, piersici, nectarine, morcov.

Protectia solara

In cazul in care pacientul petrece mult timp in lumina soarelui, isi poate agrava problemele de vedere sau poate dezvolta anumite afectiuni oftalmologice. Expunerea ochilor neprotejati la soare poate duce la aparitia cataractei, la arsurile solare ale corneei.

Drept urmare, este indicata utilizarea unor ochelari de soare potriviti pe timp de vara.

Controlul diabetului

Sansele persoanelor diagnosticate cu diabet sunt cu atat mai ridicate, cu 255%, de a isi pierde vederea, spre deosebire de persoanele perfect sanatoase.

Drept urmare, specialistii recomanda sa se urmeze o dieta sanatoasa si sa se monitorizeze greutatea.

Consumul de ceai alb

Pentru pastrarea vederii si mentinerea sanatatii ochilor, specialistii recomanda evitarea toxinelor si consumul de ceai alb, respectiv de legume proaspete…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed