Home SANATATEOftalmologie Cum alegem ochelarii de soare?

Cum alegem ochelarii de soare?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1.2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Cum-alegem-ochelarii-de-soare.jpg

Se recomanda ca fiecare persoana sa aiba grija ca ochii sa fie protejati de razele ultraviolete ale soarelui. Asadar, se poarta ochelarii de soare, insa alegerea lor nu este usor de facut.

Conform specialistilor, culoarea lentilelor trebuie sa fie in concordanta cu cea a tenului, iar atunci cand expunerea la soare este accentuata, ochelarii de soare sunt absolut necesari.

Acestia sunt capabili sa blocheze razele ultraviolete, mai ales pe cele foarte periculoase, UVB, care pot deteriora retina si pot arde pielea, fapt care poate duce chiar si la cancer. De asemenea, ochelarii de soare au un strat subtire pe lentila, care stopeaza razele sa nu ajunga la ochi. In plus, acestia devin de nelipsit in cazul persoanelor care fac drumetii pe munte, deoarece cu cat mai mare este altitudinea, cu atat mai nocive devin razele soarelui.

Claritatea vederii – Acestia pot opri patruderea razelor de soare in ochi. Astfel, vederea este mai buna, in cazul in care stralucirea soarelui nu o deranjeaza.

Ochelarii de soare polarizati – Lentilele polarizate nu sunt la fel ca cele standard. Aceste tipuri de lentile au  aplicat un strat special pozitionat intre doua lentile mai subtiri. Acestea au menirea de a scadea efectele stralucirii soarelui.

Lentile de soare fotocromatice – Aceste lentile sunt capabile sa schimbe automat culorile in conditiile luminozitatii. In urma cu cativa ani, acestea se gaseau doar din sticla, insa dupa ce tehnologia a reusit sa se dezvolte, acestea au inceput sa apara si din plastic…

Culoarea lentilelor – Culoarea lentilelor ochelarilor de soare este diversa si prezinta fiecare cate o alta caracteristica. Cele rosii sau portocalii pot fi purtate indiferent de intensitatea luminii, cele galbene daca vizibilitatea sau lumina este slaba, pe cand cele maro pot fi utilizate indiferent de nivelul intensitatii luminii.

Abonează-te pe:Yve.ro news