HomeSANATATEOftalmologie Cum va protejati ochii cand conduceti?

Cum va protejati ochii cand conduceti?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/09/Cum-va-protejati-ochii-cand-conduceti.jpg

Sanatatea ochilor este foarte importanta, mai ales atunci cand se conduce o masina, iar pentru a pastra siguranta celorlalti participanti la trafic, vederea fiecarui sofer trebuie sa fie utilizata la cea mai mare capacitate. Iata cateva riscuri la care sunt supusi ochii soferilor atunci cand sunt in trafic.

Uscarea ochilor
Acest fenomen este foarte comun si are mai multe motive pentru aparitie, insa cel mai intalnit este aerul conditionat; fie ca este aer cald sau rece, ochii se usuca foarte usor, se irita, iar in cele din urma se poate ajunge la vedere incetosata. Se recomanda ca atunci cand este pornit, aerul conditionat sa nu aiba raza de actiune inspre fata soferului, ci in zona picioarelor mai bine. De asemenea, la viteze de peste 50 km/h se recomanda ca geamul soferului sa nu fie deschis, pentru ca aerul de afara va avea efecte similare cu ale aerului conditionat.

Protectie
Niciunui sofer nu trebuie sa ii lipseasca un parasolar, care diminueaza efectele luminii puternice a soarelui. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca nici ochelarii de soare cu lentile de calitate, care au capacitatea de ne proteja de razele nocive ale soarelui. Soferii trebuie sa aleaga cu atentie categoria filtrelor lentilelor, iar cele optime sunt intre 0 si 3. Cele de la categoria 4 in sus, sunt mult prea intunecate si nu sunt foarte sigure pentru soferi.

Protectie II
Condiitile meteo au fost intotdeauna un inamic major pentru soferi, insa nu se iau niciodata masuri pentru protectia ochilor. Lumina zapezii stralucitoare este adesea deranjanta, iar in aceste cazuri se recomanda aceeasi ochelari de soare cu protectie UV, care vor ajuta la imbunatatirea vizibilitatii…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed