HomeSANATATEOftalmologie Operatia de cataracta – complicatii in caz de insucces

Operatia de cataracta – complicatii in caz de insucces

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 939 views
Operatia-de-cataracta in Oftalmologie

Operatia de cataracta este cel mai des intalnita in ziua de azi; din fericire, rata succesului in operatia de cataracta este de peste 98%, astfel avand sanse mici de complicatii. 

Operatia de cataractaComplicatii in operatia de cataracta

– glaucom
-infectia ochiului
-caderea genelor
-dislocarea retinei
-pierderea vederii
-pierderea ochiului
-afectarea retinei

Cel mai des intalnit efect secundar al acestei interventii chirurgicale este inflamatia ochiului si se trateaza cu antibiotice si antiinflamatorii.

Pacientii care au anumite afectiuni cronice sunt predispusi sa aiba parte de un efect secundar numit edem macular insa acesta dispare fara sa mai fie nevoie de un tratament special. Complicatiile apar in general in prima saptamana dupa ce a avut loc interventia chirurgicala.

Insa, exista si alte complicatii care isi pot face aparitia in primele 24 de ore dupa operatia de cataracta, cum ar fi deformarea corneei, ce presupune alte tratamente si alte interventii chirurgicale pentru „repararea” daunelor produse de cataracta…

Cele mai grave complicatii dupa operatia de cataracta sunt dislocarea retinei si endoaftalmita, ambele reusind sa duca pana la pierderea vederii, dar vestea buna este ca acestea apar in situatii foarte rare..

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed