Tehnica LASEK presupune corectia mai multor dereglari si se poate realiza doar in anumite conditii:
1. Este necesar ca pacientul sa fie major, iar miopia sub -7D, -8D si stabilizata.
2.Daca nu are nicio legatura cu miopia, astigmatismul ar trebui sa fie mai mic de 5D.
3.Dupa ce se stabilesc dioptriile pentru distanta, hipermetropia poate fi corectata cu ajutorul laserului, doar in cazul in care pacientul are peste 40 de ani.
4.Astigmatismul care se va corecta cu laser nu are voie sa fie peste 3.50D.
5.Doar daca valoarea este sub 2.50D, astigmatismul hipermetropic poate fi corectat.
Implantele refractive
Din fericire, acest tip de chirurgie, LASEK, este intr-o continua imbunatatire, si astfel si-au facut aparitia implantele refractive, adica acele lentile fixabile in dreptul pupilei, pe iris, prin intermediul unei operatii de circa 15 minute.
Aceasta interventie are efecte uimitoare, persoane cu -15D, putand in ziua urmatoare sa vada foarte bine la distanta fara a mai avea nevoie de ochelari.
Consultatia dinaintea corectiei LASEK
Inainte de vreun pas important va fi necesara o consultatie oftalmologica, iar prima etapa este masurarea acuitatii vizuale, cu si fara ochelari după cum se precizează healthcareers.nhs.uk. Urmatoarea etapa este efectuarea unei autorefractometrii ce va furniza date exacte despre miopie, in urma careia se va calcula corectia necesara precisa…
Dupa care se va examina partea opusa a ochiului pentru detectarea unor eventuale boli ale ochilor care are posibilitatea stoparii acestei interventii. Dupa ce s-a analizat capatul ochiului, urmeaza topografia corneana pe calculator si o pahimetrie, doar daca va fi nevoie. Dupa efectuarea acestor etape, urmeaza explicarea procedeelor implicate de tratament.
Citește și: Vedere incetosata – cauze