Tulburarile de vedere

Share

Pentru persoanele care au visat intotdeauna sa nu mai fie nevoite sa poarte ochelari de vedere sau lentile de contact pentru corectarea vederii, a aparut chirurgia cu laser pentru tulburarile de vedere.

Tulburarile de vedere

Tipuri de chirurgie laser pentru ochi

Cea mai utilizata tehnica de corectarea a ochilor este reprezentata de tehnica Lasik. Aceasta tehnica presupune inlaturarea unei mici parti de pe suprafata corneei, care totusi va ramane prinsa de un capat.

O alta procedura este reprezentata de procedura Lasek care presupune decuparea unor portiunii mai subtiri a corneei, spre deosebire de tehnica Lasik.

Keratectomia fotoreactiva presupune remodelarea unui strat al corneei, timp in care LTK este o procedura ideala pentru persoanele cu hipermetropie si astigmatism.

Despre tipurile disponibile de chirurgie laser a ochiului

Tehnica Lasik este cea mai cunoscuta si cea mai utilizata. Lasek este o alta tehnica de tratare a defectelor de vedere pe cale chirurgicala, similara tehnicii Lasik. Aceasta din urma este recomandata persoanelor cu corneea foarte subtire. Spre deosebire de tehnica Lasik, pacientul care a suferit o interventie de tipul Lasek va simti un disconfort mai mare si va astepta un timp mai indelungat spre a se vindeca.

Riscurile si complicatiile in cazul interventiilor chirurgicale pentru ochi

Principalele riscuri care pot aparea in cazul optarii pentru interventiile chirurgicale pentru ochi sunt urmatoarele:

  • eventualele complicatii care pot aparea sunt de maximum cinci procente;
  • probabilitatea ca interventia chirurgicala sa nu ofere rezultatul asteptat;
  • vedere distorsionata sau dubla.

Recomandari in cazul interventiilor chirurgicale pentru ochi

Persoana care va suporta interventia trebuie sa se asigure ca va fi in siguranta dupa operatie, ca nu va efectua sporturi aproape o luna de zile si ca nu va utilize produse cosmetice timp de doua saptamani.

In cazul in care apar complicatii, pacientul trebuie sa consulte medicul specialist.

Despre anatomia ochiului

Inaintea optarii pentru o interventie chirurgicala la nivelul ochilor, persoana in cauza trebuie sa cunoasca anatomia organului.

Corneea are rolul functional, precum un obiectiv al unei camere de filmat, si anume de a focaliza lumina spre a rezulta imagini cat mai clare. In cazul in care corneea nu mai are forma specifica, vor aparea erori de refractie, mai exact vederea va deveni una neclara si focalizarea obiectelor va deveni tot mai dificila.

Erorile de refractie sunt reprezentate de miopie, hipermetropie si astigmatism.

Beneficiile si riscurile interventiilor chirurgicale la ochi

Partea buna a statisticilor arata ca 85% dintre pacientii care au optat pentru o astfel de interventie nu au mai avut nevoie de ochelari de vedere sau de lentile de contact.

In ceea ce priveste riscurile si complicatiile, pot aparea diverse aspecte ingrijoratoare precum:

  • slabirea acuitatii vizuale;
  • vederea dubla;
  • aparitia sindromului ochiului uscat;
  • acuzatia de inflamatii sau infectii.

Candidatul potrivit pentru interventiile chirurgicale la nivelul ochilor

Candidatul potrivit pentru optarea spre o interventie chirurgicala trebuie sa fie major, sa poarte ochelari de cel putin doi ani de zile, sa nu sufere de boli sau afectiuni care sa impiedice aparitia rezultatelor pozitive.

Pacientii care au sindromul ochiului uscat, cei minori, mamele care alapteaza sau viitoarele mame, persoanele care tocmai si-au schimbat dioptriile nu sunt candidatii potriviti pentru astfel de interventii.

Despre interventia chirurgicala

Procedurile descrise anterior nu solicita foarte mult timp, pot dura doar cateva minute. Inaintea efectuarii procesului, medicul specialist va administra picaturi de ochi ce au rol anestezic, ulterior ochiul fiind tinut deschis cu ajutorul unui instrument special.

Dupa interventia chirurgicala

Exista posibilitatea ca, in urma operatiei, pacientul sa acuze un oarecare disconfort. Dar daca va respecta prescriptiile medicale, pacientul va observa cum disconfortul va disparea…

Pacientul, in cazul unui eventual disconfort creat de un corp strain, nu va avea voie sa isi frece ochii, va evita utilizarea produselor cosmetice, a efortului prelungit, al sporturilor sau al inotului.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news