Simptomele cancerului de colon

Share

Cancerul de colon este unul care, din păcate, este destul de dificil de a fi depistat și mai este cunoscut ca fiind boala „intestinului leneș”. Stadiile incipiente sunt greu de identificat, iar manifestările bolii tind să apară de multe ori doar după ce acesta a început deja să avanseze.

Cuprins:

Înainte de a ajunge la o consultație, este esențial să cunoaștem care sunt simptomele acestui tip de cancer pentru a putea acționa cât mai repede posibil în direcția încetinirii progresului bolii.

Sângerările

Prezența acestora este la nivelul scaunului, dar uneori acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber și trebuie să apelăm la efectuarea unor analize care să le detecteze. Atenție însă: aceste sângerări nu indică neapărat că ați putea avea cancer de colon, deseori acestea sunt și din cauza unor probleme de sănătate mai puțin grave, cum sunt fisurile anale sau hemoroizii.

Nu trebuie să vă îngrijorați însă dacă scaunul are uneori o culoare ușor roșiatică. Acest lucru se poate datora alimentelor pe care le-ați consumat pe parcursul zilei, cum ar fi sfecla sau alte legume și fructe care au culoarea roșie. Urmăriți dacă acest lucru se schimbă pe parcrursul zilelor în care încetați să le mai consumați.

Crampe abdominale sau balonare

Din păcate, și aceste crampe sunt destul de vagi și se resimt atunci când pe canalul colonului se dezvoltă o tumoare care îl blochează. Astfel, au loc acumulări de gaze care creează stări de disconfort și balonări la acest nivel, iar acestea vor fi greu de transportat către anus pentru a putea fi eliminate.

Stări de oboseală

Trebuie să vă îngrijorați doar dacă aceste stări persistă o perioadă mai lungă. În cazul cancerului de colon, aceste stări sunt din cauza pierderilor de sânge din organism (prin scaun) care duc la slăbirea acestuia și la o funcționare necorespunzătoare a sa.

Scaune subțiri

Dacă scaunul este mai subțire, de dimensiuni foarte mici și înguste, acest lucru este un alt indiciu că ar putea fi prezentă o tumoare la nivelul intestinului. Doar în cazul în care aceste scaune încep să fie din ce în ce mai dese, sau chiar constante, este indicat să consultați un specialist.
O altă cauză a acestor scaune mai pot fi hemoroizii.

Constipație

Fiind uneori foarte des întâlnită, aceasta nu este neapărat un sindrom sigur al cancerului de colon. Uneori, cauzele apariției sale sunt din cauza unor condiții mai puțin grave decât acesta, însă o stare de constipație cronică poate ridica mari semne de întrebare și va fi nevoie de un consult la specialist.

Senzația că trebuie golit intestinul

Dacă simțiți că trebuie să vă goliți intestinul, însă în realitate nu este cazul, acest simptom poate fi din nou cauzat de o tumoare care este prezentă la nivelul colonului. Dacă această senzație este frecventă, este indicat să consultați medicul dumneavoastră.

Se recomandă să consumați cât mai puține grăsimi și cât mai multe fibre, acestea ajută foarte mult sistemul vostru digestiv…

Orice semn mic de întrebare pe care vi-l puneți nu îl lăsați să vă supere prea mult. Dacă nu sunteți sigure de un anumit lucru, nu dați cu presupusul la nesfârșit, ci discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă scăpa de orice nelămurire sau grijă pe care o aveți.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news