HomeSANATATEOncologie Simptomele cancerului pulmonar

Simptomele cancerului pulmonar

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 909 views
Simptomele-cancerului-pulmonar in Oncologie

Greu de diagnosticat, simptomele cancerului pulmonar sunt uneori asemănătoare cu cele ale răcelii, apar în majoritatea cazurilor la persoanele fumătoare. Însă, nu doar fumătorii sunt predispuși la acest tip de cancer, chiar și persoanele care sunt în preajma acestora pot fi predispuse la apariția acestuia.

cancerul-pulmonar

Dacă prezinți unul dintre simptomele de mai jos, ar fi indicat să consulți cât mai devreme un medic specialist pentru a scăpa de griji.

Tuse persistentă

Dacă a pus stăpânire asupra organismului tău o tuse care pare să nu mai dispară și chiar se intensifică odată cu trecerea timpului, acesta ar putea fi un semn al apariției acestei boli. Dacă tusea este însoțită și de durere la nivelul pieptului, acesta reprezintă deja un motiv de îngrijorare. Nu lăsa situația să evolueze și mergi cât mai repede la medic.

Spută cu sânge

Dacă tusea ta se intensifică și mai este însoțită și de spută cu urme de sânge, aceasta reprezintă un alt motiv de îngrijorare. Nu lăsa niciun simptom să treacă neobservat sau necontrolat de către un specialist. Orice mică problemă de sănătate identificată cât mai devreme poate împiedica apariția sau dezvoltarea oricărei boli.

Lipsa poftei de mâncare

Acest simptom este unul destul de întâlnit în cazul acestui tip de cancer. Dacă apetitul tău este din ce în ce mai scăzut și începi să pierzi în greutate fără să îți dai seama din ce cauză, acest lucru reprezintă deja un motiv serios de îngrijorare.

Nu încerca să îți stabilești tu un diagnostic pe baza presupunerilor și nu te lăsa pe mâinile cunoștințelor pentru a-l stabili ele. Mergi cât mai repede la medicul tău ca să te consulte și să îți pună el un diagnostic real și nu unul „dat cu banul”.

Stări de oboseală

Acestea apar ca un efect secundar al lipsei apetitului. Nivelul energiei din organism este unul din ce în ce mai scăzut, iar acest lucru este cauzat de lipsa nutrienților din regimul tău alimentar.

Dificultăți de respirație

Acestea reprezintă un alt simptom care se adaugă acestei liste. Dacă ai o senzație de sufocare și respiri din ce în ce mai greu, nu mai aștepta, mergi la un control! De asemenea, respirația ta ar putea fi însoțită de un „șuierat” destul de incomod și vei simți o ușoară presiune în piept.

Schimbări ale vocii

Aceste schimbări situate la nivelul vocii sunt cauzate și de tusea frecventă, care apare de obicei înaintea acestor schimbări. Vocea ta va deveni mai aspră și poate fi însoțită și de mici inflamații ale feței, brațelor și ale gâtului.

Infecții din ce în ce mai frecvente

Dat fiind faptul că imunitatea voastră va fi mai scăzută, vor apărea infecții numeroase din această cauză. Cele mai multe dintre acestea se vor situa la nivelul sistemului respirator și vor fi însoțite de boli precum sunt bronșitele sau pneumoniile…

Chiar dacă aceste simptome nu duc mereu la o boală care să necesite o observare permanentă a medicului, nu trebuie să treci cu vederea peste nici unul dintre ele. Este mereu mai bine să prevenim decât să ajungem să tratăm!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed