Home SANATATEOrl Cauzele durerilor de urechi

Cauzele durerilor de urechi

autor Elena Yvette
773 views 1 minute timp de citit

Durerile urechii sunt cauzate in general de catre alergii, infectii ale urechii sau ceara. Nu trebuie uitata nici disfunctia trompei lui Eustache, pentru care bolnavii au nevoie de antibiotice, spray-uri sau antihistaminice.

Cauzele durerilor de urechi

De asemenea, si afectiunile din zona gatului sau capului pot declansa dureri de urechi, iar cea mai importanta cauza este durerea care se transmite prin intermediul nervilor la ureche, chiar daca ea, de fapt, este de la cap sau gat.

Uneori sunt implicati si nervii spinali, iar durerea incepe sa fie resimtita la coloana cervicala. Alteori, cand este afectat nervul cranian, durerea se resimte in spatele urechii. In plus, si amigdalita, problemele dentare, sinuzita pot face ca durerile sa se simta in zona urechilor.

Diagnostic

Pentru stabilirea exacta a cauzei durerilor bolnavului care nu are nicio afectiune bine stabilita, este nevoie ca pacientul sa se prezinte la un consult care sa includa si capul si gatul, dar si cavitatea bucala sau nazala, coloana si articulatiile…

Cea mai rapida metoda prin care se pot descoperi cauzele ascunse ale durerilor de urechi este palparea amigdalelor sau a zonei de unde se incepe limba.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies