Crupul laringian

Share

Afectiunea respiratorie care se manifesta prin tuse seaca se numeste crupul. De cele mai multe ori, crupul laringianafecteaza copiii, cauzand inflamatii si ingustarea laringelui, a traheei si a bronhiilor principale.

Crupul laringian

Cauzele crupului laringian

Semnele si simptomele crupului laringian apar de obicei ulterior debutului unei infectii respiratorii superioare, precum raceala. Cazurile cele mai multe sunt determinate de virusul uman de tip I si de tip II sau de virusurile parainfluenzae tip A si tip B, virusul respirator sincitial sau rujeolic.

Simptomele crupului laringian

Simptomele si semnele corespunzatoare crupului laringian se numara urmatoarele:

  • subfebrilitatea;
  • tusea seaca;
  • vocea slaba;
  • respiratia zgomotoasa.

Investigatiile in cazul crupului laringian

Crupul laringian va fi diagnosticat in urma efectuarii examenului fizic si in functie de istoricul medical al pacientului. In vederea efectuarii examenului fizic se va avea in vedere ascultarea toracelui si urmarirea de aproape a urechilor, nasului si gurii.

Tratamentul in cazul crupului laringian

In cazul tratamentului la domiciliu este necesara umiditatea in camera, in acest sens fiind util un umidificator al aerului. In ceea ce priveste cazurile de crup laringian care necesita mai mult de tratarea la domiciliu, se recomanda adesea tratamentul medicamentos care va contine medicamente impotriva inflamarii, in mod special.

Trebuie cunoscut faptul ca antibioticele si medicamentele antialergice nu sunt eficiente in tratarea crupului laringian.

Prevenirea atacurilor de crup

In vederea atacurilor de crup laringian se recomanda:

  • utilizarea unui umidificator al aerului;
  • hidratarea pacientului;
  • evitarea fumului in camera.

Atitudinea terapeutica in cazul atacurilor de crup

In situatiile in care pacientul sufera un atac de crup, atunci trebuie sa ramana calm, atat el, cat si cei din jur, intrucat teama poate bloca si mai grav caile respiratorii.

Drept urmare, este indicata tinerea sub control a semnelor si simptomelor crupului laringian prin umidificarea aerului din incapere.

In situatia in care pacientul sufera o afectare grava a respiratiei, atunci trebuie apelat serviciul medical de urgenta…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news