Implantul cohlear

In tratarea surditatii profunde bilaterale, medicii specialisti vor insera un mic dispozitiv electronic care va sprijini functia cohleara pierduta.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Implantul-cohlear.jpg

In tratarea surditatii profunde bilaterale, medicii specialisti vor insera un mic dispozitiv electronic ce va sprijini functia cohleara pierduta.

1

Copiii se pot naste hipoacuzici sau pot deveni hipoacuzici in urma unor afectiuni precum oreionul, otita sau meningita. Implantul cohlear va functiona direct proportional cu nevoile de auz al copilului.

Implantul cohlear reprezinta tehnica utilizata in hipoacuzia severa sau totala bilaterala, care nu poate fi reglata sau tratata cu ajutorul protezarii.

Modul de utilizare al implantului cohlear

Implantul cohlear reprezinta proteza semi-implantabila prin interventie chirurgicala, care are atat o parte implantabila la nivelul mastoidei, cat si o parte localizata la exterior după cum indică mayoclinichealthsystem.org.

Implantul cohlear este constitutit din urmatoarele:

  • microfon, care va capta sunetele si le va transmite procesorului vocal;
  • procesorul vocal, care apare precum o proteza ce va avea functia de a codifica suntele in impulsuri electrice;
  • implantul propriu-zis, ce reprezinta o componenta inserata sub piele.

Citește și: Tratamente pentru durerile în gât

Tratamentul in cazul implantului cohlear

Tratamentul foarte benefic este reprezentat de cel logopedic, care va optimiza rezultatele implantului cohlear prin ascultarea sunetelor si invatarea limbajului oral.

Complicatiile in cazul implantului cohlear

Desi implantul cohlear este o procedura cu o rata foarte mica de dezvoltare a complicatiilor, riscurile pe care acesta le prezinta sunt reprezentate de urmatoarele aspecte:

  • aparitia unei infectii sau a unei amorteli cauzate de anestezia generala;
  • spre a elimina implantul cohlear, va fi nevoie de o alta interventie de tip chirurgical;
  • functionarea slaba a implantului cohlear din pricina unei instalari ineficiente.

Din pacate, multi copii dezvolta meningita, iar in vederea prevenirii acesteia, se recomanda urmatoarele:

  • efectuarea vaccinului impotriva afectiunilor pneumologice;
  • identificarea precoce a simptomelor specifice meningitei, semne precum cresterea temperaturii, fotofobia, vertijul, confuzia;
  • identificarea semnelor de infectie otica precum febra, durerile de urechi si anorexia…
Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Tudor Irina

Tudor Irina este colaborator al site-ului yve.ro din 2013. A absolvit Facultatea de Jurnalism și a urmat MakeUp Forever Academy, fiind specializată în modă, machiaj și îngrijirea pielii, cu un accent pe sănătatea tenului, testarea și utilizarea produselor cosmetice. Irina scrie articole despre cele mai noi tendințe din fashion, oferă ghiduri detaliate pentru machiaj profesional și recomandări pentru regimuri de îngrijire personalizate. Experiența dobândită la MakeUp Forever Academy îi permite să aducă informații noi, clare și soluții adaptate nevoilor cititorilor interesați de frumusețe și stil.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *