HomeSANATATEOrl Tratamente pentru durerile în gât

Tratamente pentru durerile în gât

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Tratamente-pentru-durerile-în-gât.jpg

Faringita sau amigdalita mai este cunoscuta si ca durerea in gat si reprezinta un simptom ce afecteaza amigdalele ori faringele si poate aparea din cauza unui virus sau a unei bacterii. Durerea apare mai des la copii si adolescenti, insa sunt cazuri in care apare si la persoane mai in varsta.

Semne

In general, nu exista complicatii daca apare din cauza unei bacterii, iar manifestarile sunt:
-disconfort;
-dificultati la inghitire;
-amigdale inflamate;
-gat rosu;
-in unele cazuri temperatura este ridicata.

Daca durerea apare din cauza infectiilor virale, atunci aceste simptome sunt similare cu cele ale racelilor comune. Se pot umfla amigdalele si se acopera de puroi daca durerea apare in urma unei infectii streptococice si se umfla si gatul. De asemenea, respiratia devine urat mirositoare, iar starea de sanatate este slaba.

Remedii

Umidificatorul
Se recomanda utilizarea unui umidificator daca bolnavul simte ca are gatul uscat, deoarece cu ajutorul acestuia aerul se pastreaza umed. In plus, se indica achizitionarea unui aparat care sa previna aparitia mucegaiului care agraveaza simptomele.

Usturoiul
Acesta are rolul sa stimuleze sistemul imunitar si lupta impotriva virusurilor, putand sa ajute organismul sa se vindece, distrugand si germenii ce dau senzatia durerii si iritatiei. Cel care ofera toate aceste beneficii este alicina, care se elibereaza cand usturoiul crud se taie sau mesteca.

Ceaiul din plante
Se apeleaza la ceai daca durerea tine o zi intreaga, pentru ca acesta ajuta sa se formeze mucusul care protejeaza gatul…

Spray pentru calmarea gatului
Spray-urile au rolul de a amorti gatul cu ajutorul unui anestezic si vor oferi o ameliorare pentru o anumita perioada de circa cateva ori si se recomanda atunci cand durerea este foarte mare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed