HomeSANATATEOrtopedie Apofizita calcaneana – cauze, simptome si tratament

Apofizita calcaneana – cauze, simptome si tratament

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/05/Apofizita-calcaneana.jpeg

Boala Sever sau apofizita calcaneana  reprezinta o tulburare a dezvoltarii calcaiului ce afecteaza copiii atunci cand se afla in crestere. Aceasta afectiune presupune dureri mari la calcaie, mai exact acolo unde se prinde calcaiul lui Ahile, si apare cel mai des la copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani.

Apofizita calcaneana

Cauze
Atunci cand cartilajul se osifica, zona calcaiului poate prezinta probleme in cazul in care acestia cresc rapid, muschii si tendoanele dezvoltandu-se mai incet. Astfel tendonul lui Ahile este cel care are de suferit in tot acest proces si pot aparea usor durerile in timpul efectuarii exercitiilor fizice. Apofizita calcaneana poate sa fie influentata in mod negativ si de pantofii care nu se potrivesc, de piciorul plat sau atunci cand un picior e mai lung decat altul.

Simptome
Primul simptom care apare in caz de apofizita calcaneana este durerea care apare ori la un calcai ori la amandoua, iar acestea se pot inflama, inrosi si aparea probleme la efectuarea activitatilor simple, precum mersul. De asemenea, obezitatea copiilor poate afecta si mai tare, deoarece o greutate in plus va crea o tensiune in plus pe calcaiul acestora…

Tratament
Tratamentul acestei afectiuni presupune odihna piciorului cu probleme, iar in unele cazuri medicul va hotari daca piciorul se pune sau un in ghips pe o perioada intre doua si sase saptamani, astfel scazand tensiunea zonei respective.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed