Cotul jucatorului de tenis – epicondilita laterala

Share

Epicondilita laterala mai este cunoscuta si sub denumirea de cotul jucatorului de tenis si presupune o leziune intalnita frecvent, dupa cum spune si numele, la persoanele care practica acest sport, insa in ultima perioada sunt afectate si persoanele care nu au avut nicio legatura cu tenisul.

epicondilita laterala

Epicondilita laterala duce la inflamarea cotului si a marginii exterioare a articulatiei acestuia, crescand durerea si sensibilitatea in zona respectiva.

Simptome
-durere la palparea cotului;
-durere pe partea exterioara a cotului in momentul in care mana este extinsa;
-slabiciunea incheieturii mainii si probleme in efectuarea unor activitati simple, precum deschiderea unei usi;
-durere la aproximativ 2 cm mai jos de zona cotului.

Cauze
Aceasta afectiune apare de cele mai multe ori atunci cand bratul si cotul se suprasolicita in repetate randuri, si atunci cand extensia fortata a bratului si incheieturii se intampla frecvent. Acest lucru poate sa apara in cazul celor care practica tenis sau badminton sau in randul celor care pur si simplu isi folosesc prea mult incheieturile in activitatile zilnice.

Cotul jucatorului de tenis poate fi cauzat de:

– efectuarea gresita a loviturii folosite in tenis, cunoscute sub numele de rever;
– folosirea unei rachete prea scurte;
– sarituri cu o coarda care este prea mica;
– efectuarea de activitati repetitive, cum sunt scrisul, pictura sau folosirea unor diferite instrumente;
– bowling-ul…

In cele mai multe dintre cazuri, aceasta afectiune apare dintr-odata, atunci cand incheietura mainii este solicitata si incordata dupa un efort precum intinderea mainii inspre spate. Debutul are loc in mod normal intre una pana la patru zile dupa momentul in care incheietura a fost afectata, iar in anumite situatii, un jucator de tenis care se foloseste de o racheta noua poate intampina astfel de probleme, motiv pentru care acestia recurg la astfel de lucruri pe cat de rar posibil.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news