Home SANATATEOrtopedie Cum ai grija de sanatatea picioarelor?

Cum ai grija de sanatatea picioarelor?

autor Elena Yvette
840 views

Cercetatorii sunt de parere ca fiecare persoana trebuie sa aiba o grija mai mare de sanatatea picioarelor, pentru ca atunci cand apar durerile acestora, problema trebuie rezolvata imediat fara a exista repercusiuni.

sanatatea picioarelor

Crampe – acestea pot duce la stoparea degetelor sau la o senzatie de durere in zona talpilor. Tratare: atunci cand o persoana efectueaza exercitii fizice, este benefic ca acestea sa se hidrateze in mod corespunzator, pentru ca deshidratarea duce la durere.

Fasciita plantara – aceasta reprezinta o durere sub calcai cauzata de o inflamare. Tratare: Se recomanda ca piciorul care prezinta probleme sa se odihneasca pentru sapte zile, iar atunci cand sunt reluate activitatile fizice, intensitatea exercitiilor trebuie sa creasca treptat.

Negii plantari – aparitia acestora este cauzata de infectiile virale. Tratare: Se pot aplica plasturi speciali, iar daca acestia nu vor avea efect, se recomanda consultarea unui medic specialist.

Fractura de stres – aceasta reprezinta o fisura de dimensiuni foarte mici prezenta la un os al piciorului si apare de cele mai multe ori la sportivi, in partea frontala, fapt care duce la inflamare si durere. O cauza a aparitiei este cresterea intensitatii sau a frecventei antrenamentelor ce provoaca disconfortul.

Tratare: Cel mai bun tratament este odihna. Se pot efectua exercitii usoare, in cazul in care nu apare durerea, iar de cele mai multe ori acest tip de fractura dispare de la sine, insa in cazurile in care durerea nu trece, se recomanda un consult al medicului specialist, dupa care se vor putea relua antrenamentele incet, incet…

Specialistii sunt de parere ca incaltamintea este extrem de importanta, asadar, atunci cand se doreste achizitionarea unei perechi de pantofi sport, se recomanda ca in momentul probei, cumparatorul sa testeze cel putin patru perechi, cu care sa mearga in interiorul magazinului. Astfel, se va asigura ca incaltamintea nu aluneca si nu deranjeaza piciorul.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed