HomeSANATATEOrtopedie Durerile de spate

Durerile de spate

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Durerile-de-spate in Ortopedie

Durerile de spate apar din mai multe motive, fie ca sunt afectiuni ale coloanei, fie ale altor organe.

Durerile de spate

Exista si cateva boli care ar putea avea ca efect dureri de spate, iar printre acestea ar fi pneumonia, cancerul pulmonar, infarctul de miocard, ulcerul gastric, angina pectorala, litiaza renala, retroversia uterina sau boala inflamatorie pelvina.

Durerea cauzata de vertebre este foarte intalnita in medicina si poate aparea din cauza mai multor factori:
-factori congenitali;
-factori traumatici;
-factori de natura inflamatorie;
-factori infectiosi;
-factori degenerativi;
-factori metabolici;
-factori tumorali.

Chiar daca durerile de spate la copii sunt mai rare, atunci cand exista inseamna ca este o boala mai grava sau chiar cancer.

Protectia coloanei
Se recomanda ca fiecare persoana sa mearga si sa stea cu spatele drept, abdomenul inspre inapoi, iar toracele in fata. Atunci cand se sta in picioare pentru mai mult timp, coloana trebuie odihnita, iar cea mai buna varianta ar fi sprijinirea corpului de orice obiect.

De asemenea, este foarte important: atunci cand se sta pe scaun, coloana trebuie mentinuta dreapta, picioarele pe podea, si se recomanda asezarea unei perne in spatele soldurilor, pentru ca pozitia sa fie corecta. Scaunul si biroul trebuie sa aiba inaltimi corespunzatoare, iar mainile si coatele se sprijina pe birou.

Somnul este foarte important, astfel patul trebuie sa fie destul de tare, iar daca o persoana are dureri lombare, poate pune o perna sub gat si una sub genunchi, astfel corpul ii va sta culcat pe spate…

Coloana trebuie mentinuta dreapta si in timpul somnului. Daca o persoana doreste sa stea culcata pe fata, pentru indreptarea coloanei va pune o perna sub burta si sub glezne, iar daca o persoana doreste sa stea pe lateral, va trebui sa aseze o perna sub gat si una intre genunchi, care stau putin indoiti.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed