Durerile picioarelor presupun orice tip de disconfort, din zona soldurilor pana la calcaie, iar numarul persoanelor care se plang de dureri este intr-o continua crestere.
Fiecare persoana are piciorul alcatuit din muschi, tendoane, ligamente, articulatii, nervi si vase de sange, iar fiecare dintre acestea pot suferi prejudicii care cauzeaza dureri. Durerile picioarelor pot fi de o durata scurta sau lunga si pot afecta doar o anumita parte sau intregul picior. Durerea in aceasta zona este descrisa de cele mai multe ori ca intepaturi, amorteala sau o senzatie de arsura.
Cauze
Exista mai multe cauze care apar ori de la traumatisme ori de la diferite afectiuni ale nervilor. Daca nu exista nicio leziune, durerea poate fi provocata de o crampa musculara sau poate fi un rezultat al afectiunilor coloanei vertebrale.
De asemenea, exista si sansa ca cheagurile de sange sa se desprinda si sa duca la un atac de cord sau un accident cerebral vascular, motiv pentru care se recomanda consultarea unui medic specialist in cazul in care isi fac aparitia durerile in zona picioarelor dupa ce au fost efectuate exercitii fizice de o intensitate scazuta.
Cauzele durerii
-fractura de stres;
-entorse;
-crampe musculare cauzate de deshidratare;
-traumatisme.
Alte cauze
-bursita;
-fibromialgia;
-osteoartrita;
-tendinita;
-vene varicoase;
-guta.
Simptome
-oboseala;
-febra;
-dureri articulare;
-imposibilitatea efectuarii miscarilor relativ simple;
-umflaturi ale pielii;
-vene varicoase.
Complicatiile care pot aparea difera in functie de tipul bolii sau afectiunii care duce la durerea picioarelor. Daca picioarele sunt folosite foarte mult, este necesar ca acestea sa se odihneasca, sa fie aplicata gheata, dar si administrarea de medicamente antiinflamatorii. Daca durerile nu sunt tratate, ele pot duce la alte afectiuni mai grave…
Printre cele mai grave consecinte ale durerilor de picioare care raman netratate se numara:
-embolia pulmonara;
-accidentele vasculare cerebrale;
-afectarea permanenta a anumitor nervi;
-amputatia.