HomeSANATATEOrtopedie Scapă rapid de durerea de picioare!

Scapă rapid de durerea de picioare!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/09/durerea-de-picioare.jpg

Toate părțile corpului nostru sunt în legătură continuă. De aceea, atunci când ne doare ceva, apar și alte dureri. Asta pentru că oasele din corpul nostru sunt legate între ele.

Durerile de picioare sunt foarte frecvente în rândul oamenilor și provin din diverse cauze, fie de la statul în picioare, fie de la varice, fie de la alte boli cum ar fi artrita, artroza, diverse bătături, răni sau umflături.

În medicină însă este bine cunoscut faptul că statul în picioare dăunează foarte mult picioarelor noastre. Medicii ne sfătuiesc să nu ne petrecem timpul stând în picioare, ci să ne așezăm cât de des putem, fie că suntem la serviciu sau acasă, pentru a preveni consecințele grave asupra sănătății noastre.

Dacă vă confruntați cu dureri de genunchi, masajul este cel mai bun aliat. Dedicați-le genunchilor câte cinci minute în fiecare dimineața, masându-i ușor. Veți preveni, astfel, durerile, iar genunchii se vor însănătoși.

Degetele de la picioare au și ele nevoie de exerciții speciale. Gimnastica este unul dintre ele. Nu trebuie decât să vă ridicați degetele picioarelor în poziție verticală de câte douăzeci de ori, pe fiecare picior. Un alt sfat este să vă controlați foarte bine degetele, până simțiți că le puteți urca și coborî pe rând, începând cu degetul mare și terminând cu degetul mic.

Tot pentru sănătatea picioarelor este indicat următorul exercițiu: stând în picioare, înclinați-vă corpul dintr-o parte pe alta. Repetați acest exercițiu de câteva ori.

Durerile de gleznă

Cu ajutorul unei mingi de tenis puteți scăpa ușor de durerile de glezne. Călcați mingea de tenis prin mișcări circulare de câte cincisprezece ori pe fiecare picior.

Alte sfaturi de care puteți ține cont, atunci când vă dor picioarele:

Plimbați-vă desculț prin iarbă, prin casă, oriunde este posibil acest lucru. Picioarele trebuie să respire și să le ajutăm să devină mai elastice.

În cadă, adăugați puțină sare de mare, care este benefică pielii și picioarelor, în special. Are rolul de a calma mușchii…

Purtați încălțăminte cât mai comodă, aveți grijă la mărimea pantofilor pe care-i purtați!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed