Sfaturi pentru sanatatea genunchilor

Share

Odata cu trecerea anilor, oasele si organele incep sa se deterioreze, iar genunchii, dupa ce au tinut piept greutatii trupului atatia ani, sunt foarte vulnerabili. Daca persoanele nu acorda o importanta sporita durerilor la nivelul genunchilor, acestia incep sa isi piarda treptat din mobilitate.

Sfaturi pentru sanatatea genunchilor

Atunci cand durerile isi fac aparitia, majoritatea persoanelor au impresia ca vor trece fara tratament insa de cele mai multe ori se insala, pentru ca durerile de genunchi reprezinta ceva normal doar in cazul atletilor. Chiar daca durerea dispare, acest lucru nu inseamna ca in viitor nu va creste riscul dezvoltarii unor afectiuni mai grave.

Din cauza numarului ridicat de kilograme in plus, persoanele supraponderale vor supune oasele si articulatiile unei presiuni mai mari, fiind agravata artrita, deoarece cartilajele genunchilor se degradeaza mai repede.

Dupa ce o persoana este imobilizata din pricina accidentarilor, aceasta isi doreste sa fie capabila sa se tina pe propriile picioare, chiar daca schiopateaza, dar nu trebuie sa uite de odihna si repaus; acestea joaca un rol foarte important, evitandu-se astfel durerile si eventualele complicatii.

Apoi, medicul trebuie sa analizeze situatia, sa decida daca a fost sau nu vindecat genunchiul si daca vor exista complicatii sau alti factori negativi in perioada care urmeaza.

Exercitiile fizice moderate sunt cele recomandate, deoarece astfel genunchiul nu este afectat. Persoanele care sufera de artrita vor resimti dureri mai mari, pentru ca degradarea cartilajelor este mai rapida decat in cazul celorlalte persoane, iar cel mai recomandat sport este inotul, pentru ca va pune toti muschii in miscare. Sportivii care au avut astfel de probleme trebuie sa efectueze antrenamente mai usoare si sa nu neglijeze incalzirea initiala, de cel putin zece minute…

Pentru a nu avea probleme la batranete, atentia pentru muschii din zona genunchilor este esentiala; astfel, se recomanda genoflexiunile si exercitiile de flexibilitate.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news