Daca in anii ’60 fumatul ne facea sexy, astazi stim prea bine ca fumatul si fumul de tigara nu fac nimic altceva decat sa ne imbolnaveasca.
In fiecare an, conform statisticilor, se inregistreaza cel putin un million de fumatori noi.
Daca vreau, pot renunta la tigari in orice moment.
Renuntarea la fumat presupune determinare foarte mare, convingere si timp tocmai pentru ca nicotina provoaca o dependenta majora.
Persoanele care vor incerca sa renunte la fumat, vor observa ca au un apetit ridicat, se vor simti mai obosite si mai irascibile.
Tigarile il afecteaza numai pe cel ce fumeaza, nu si pe cei din jur.
Se pare ca persoanele care nu fumeaza, dar care sunt expuse fumului de tigara, sunt la fel de expuse cancerului de plamani, bolilor cardiace, astmului.
Trebuie stiut ca fumatul din timpul sarcinii poate duce cu usurinta la aparitia avortului spontan sau la nasterea unui copil fara viata.
Trabucul sau mestecarea tutunului nu afecteaza sanatatea, deoarece fumul nu este inhalat.
Trebuie stiut ca nu numai fumul de tigara distruge plamanii, ci si trabucurile sau mestecarea de tutun, acestea ducand la diverse forme de cancer, de la cancerul laringian, la cel bucal si esofagian.
Fumatul sau mestecarea tutunului ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Fumatul nu ajuta la scaderea tensiunii arteriale, sau cel putin nu exista studii care sa ateste acest lucru.
Fumatul imbunatateste starea de spirit.
Trebuie stiut ca tigarile nu vor face decat sa inrautateasca starile negative ale persoanelor in cauza, nicidecum sa le anime starea de spirit. Drept urmare, persoanele afectate nu vor face decat sa conduca persoana in cauza spre depresie.
Cateva tigari pe zi nu afecteaza sanatatea si nici nu provoaca dependenta.
Trebuie stiut si faptul ca numarul de tigari fumate zilnic nu conteaza, intrucat de la o singura tigara ajung la creier doua miligrame de nicotina in doar zece secunde de la primul fum.
Tigarile cu filtru, mentolate sau cu un continut scazut de gudron nu afecteaza sanatatea.
Persoanele care fumeaza doar tigari cu nivel scazut de gudron vor avea tendinta de a fuma o perioada mai indelungata, tocmai pentru ca vor considera ca organismul lor nu este la fel de afectat precum ar fi in cazul fumatului unor tigari mai puternice.
Cancerul de plamani este singura afectiune provocata de fumat.
Fumatul nu duce direct la cancerul de plamani. Fumatul poate duce la aparitia mai multor tipuri de afectiuni ale plamanilor, nu doar de tip pulmonar, ci si de tip cardiovascular transmite sursa webmd.com.
Daca ma las de fumat, sigur voi creste in greutate.
Majoritatea persoanelor care au renuntat la fumat au luat in greutate insa aceste persoane au inlocuit fumatul cu mancatul. Statisticile arata ca persoanele care au renuntat la fumat au luat aproximativ cinci kilograme in greutate. Dar daca veti avea o alimentatie bogata in legume si fructe, cu siguranta va veti mentine la greutatea dorita.
Fumatul te face mai cool si mai sexy.
Fumatul nu te face mai sexy, din contra, fumatul iti va pata dintii, va duce la aparitia ridurilor si la respiratia urat mirositoare.
Dupa ani de fumat, renuntarea nu mai este benefica.
In momentul in care persoana renunta la fumat, ea isi mai prelungeste viata cu inca cinci ani. Mai mult decat atat, prin renuntarea la fumat, scade predispozitia la diverse afectiuni…
Citește și: Masurarea capacitatii pulmonare