HomeSANATATEMEDICINA ALTERNATIVA Fumătorii se îmbolnăvesc mai repede

Fumătorii se îmbolnăvesc mai repede

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Fumătorii-se-îmbolnăvesc-mai-repede.jpg

Conform statisticilor, circa 32% dintre romani sunt fumatori, astfel romanii se situeaza la jumatatea clasamentului din Europa, intre tari precum Grecia sau Italia. Din nefericire, acest numar este in crestere, mai ales in randul femeilor.

Conform studiilor, cei care fumeaza prezinta un risc mai mare de infectie cu virusul gripal, dar si alte forme mai grave ale acestei boli, acestia avand sanse cu 50% mai mari de a se imbolnavi decat nefumatorii.

Atunci cand se imbolnavesc, fumatorii au si simptome mai accentuate, tuse si dificultati de respiratie. De asemenea, gripa va aparea la persoanele obeze, copiii mici, persoanele peste 66 de ani sau cele care au hepatita, ciroza, diabet sau HIV.

Tusea este un simptom unic si in cazuri foarte rare apare din alte cauze decat cea pulmonara, insa pot aparea si alte semne, precum:

– gafaiala;
– oboseala;
– tuse productiva.

In cele mai multe dintre cazuri, tusea este doar un semn al unei afectiuni respiratorii, insa poate evolua si la afectiuni mult mai grave, precum tuberculoza sau cancer pulmonar.

Vaccinarea antigripala
– aceasta se recomanda sa fie efectuata in lunile septembrie si octombrie, adica inainte de a aparea epidemia de gripa, pentru ca organismul are nevoie de minimum zece zile pana sa se instaeze protectia impotriva acestui virus;
– vaccinarea poate avea loc si intre lunile februarie si octombrie pentru persoanele care nu au facut-o in luna septembrie;
-imunitatea tine un an.

Se recomanda pentru:
-persoanele care au intre un an si 64 de ani, si care au afectiuni precum cele renale, metabolice, cardiovasculare sau pulmonare;
-toate persoanele peste 65 de ani;
-gravidele;
-angajatii din spitale…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed