Masurarea capacitatii pulmonare, numita medical spirometrie, este un examen medical ce va fi de ajutor in a diagnostica eventualele afectiuni obstructive pulmonare precum astmul bronsic sau alergic, bronhopneumopatie de tip cronic obstructiv.
Masurarea capacitatii pulmonare consta in suflarea in aparatul numit spirometru. Acest examen medical dureaza doar trei minute, nu presupune durere sau efort.
Specialistii recomanda efectuarea examenului medical numit spirometrie atat adultilor, cat si copiilor care sunt predispusi unor dificultati de respiratie.
Din pacate, in ultimii ani numarul copiilor care sunt diagnosticati cu astm bronsic este in continua crestere. De aceea, efectuarea spirometriei in cazul copiilor este un aspect foarte important, intrucat prin efectuarea acestui test se poate depista astmul bronsic, dar mai ales, se poate controla aceasta afectiune care poate fi foarte grava.
Semnele si simptomele astmului
In ceea ce priveste simptomele astmului, acestea sunt reprezentate de urmatoarele aspecte:
- prezenta tusei;
- prezenta suieratului;
- respiratia de tip suierator;
- senzatia permanenta sau temporara de sufocare numita dispnee;
- senzatia ca pieptul strange intregul organism al pacientului, simptom numit contrictie toracica.
Desigur, persoana in cauza nu trebuie sa aiba toate simptomele prezentate anterior sau sa acuze aceste semne in mod permanent conform celor relatate de healthincode.com.
Afectiunea numita astm bronsic este o boala care va evolua in timp. Drept urmare, pacientul care are astm bronsic nu se va simti in acelasi fel in fiecare zi, starea sa fiind una oscilanta, de la zile in care se simte perfect sanatos, la zile in care se simte foarte slabit si cu dificultati majore de respiratie.
Tratarea astmului bronsic
Din pacate, astmul bronsic nu este o boala care sa poata fi tratata, dar, din fericire, este o afectiune care poate fi controlata.
De aceea, pentru a depista si pentru a tine sub control aceasta afectiune grava, pacientul trebuie sa mearga la specialist spre a-si masura cat mai frecvent capacitatea pulmonara…
Citește și: Edemul pulmonar – cauze si simptome