HomeSANATATEPsihiatrie 9 sfaturi ca sa devii motivat usor

9 sfaturi ca sa devii motivat usor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 859 views
motivat in Psihiatrie

Indiferent de adevaratul motiv (doriti sa slabiti, doriti sa faceti sport, doriti sa urmati o dieta sanatoasa) motivarea dispare cu usurinta. Asa ca pentru pastrarea optimismului este esential ca ziua sa inceapa cu o atitudine pozitiva. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta cu siguratanta si vei deveni motivat usor:

motivat

Stabiliti obiectivele. Puteti alcatui o lista cu obiective realizabile, pe care sa le atingeti pana la finele zilei.

Ganditi pozitiv. Gandurile negative trebuie evitate neaparat, asa ca faceti eforturi sa le mentineti pe cele pozitive.

Pastrati-va in forma. Pentru motivatie este esentiala energia fizica, care nu trebuie sa lipseasca, oricare ar fi „target-ul” impus. Alcatuiti-va un plan alimentar sanatos si efectuati exercitii fizice cat puteti de des.

Evitati persoanele negativiste. Aceste tipuri de persoane trebuie evitate, deoarece va induc o stare negativa, care va streseaza si va consuma energia.

Inconjurati-va de oameni motivati si optimisti. Cu siguranta ca energia este molipsitoare si astfel puteti sa invatati lucruri utile de la persoanele optimiste din jur.

Actionati conform scopurilor pe care vi le-ati propus. Chiar daca planul se poate schimba din cauza unor situatii neprevazute, obiectul ramane in continuare valabil si trebuie atins. Este necesara evitarea fiecarei actiuni care va iroseste timpul si energia.

Asumati-va responsabilitatea pentru actiuni. Nu rezolvati nimic daca dati vina pe vreme, ghinion sau alte persoane din jur, asa ca trebuie sa luptati pentru indeplinirea obiectivelor.

Nu exista perfectiune. Trebuie sa incercati obtinerea celor mai bune rezultate, insa sa nu va asteptati la lucruri imposibile…

Nu luati succesul prea in serios. Nu trebuie sa va obositi degeaba, asa ca nu acordati atentie aspectelor inutile din viata.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed