HomeSANATATEPsihiatrie Cele mai intalnite fobii

Cele mai intalnite fobii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Cele-mai-intalnite-fobii.jpg

Fobia presupune aparitia unui sentiment de frica in cazurile in care o persoana este pusa intr-o situatie anume sau intra in contact cu vreun anumit obiect. Fobia nu apare din cauza unui pericol real, ci reprezinta o simpla exagerare a mintii si imaginatiei persoanei respective.Cele mai intalnite fobii

Cele mai multe dintre persoane sunt constiente de cauza fobiei, dar frica nu este justificata si acestia nu se pot controla. Iata cele mai mari categorii ale fobiilor:

-agorafobia: anxtietatea in locurile publice
-fobia sociala: teama de socializare
-fobia specifica: teama de anumite situatii sau obiecte

Cele mai des intalnite tipuri de fobie sunt:

Zoofobia. Aceasta presupune teama de anumite animale, de exemplu teama de paianjeni (arahnofobia), teama de serpi (ofidofobia), teama de pasari (ornitofobia) sau teama de albine (apifobia). Fobiile apar in timpul copilariei, iar in anumite cazuri dispar odata cu inaintarea in varsta.

Claustrofobia. Aceasta presupune teama unei persoane de a se afla in spatii inchise, majoritatea dorind sa evite liftul, tunelurile sau alte spatii stramte. De obicei, acestea se plaseaza aproape de iesiri sau de ferestre, momente in care aceasta frica este mai tolerata insa nu dispare intotdeauna.

Acrofobia. Aceasta reprezinta teama de inaltimi, iar unele persoane pot avea atacuri de panica desi doar urca niste trepte…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed