Cum poate fi tratata singuratatea

Share

Se spune ca singuratatea doare. Se pare ca nu este doar o zicala, ci adevarul. Singuratatea afecteaza in mod dureros de la nivel fizic, la nivel emotional, persoana in cauza.

singuratatea

Chiar daca singuratatea ne poate afecta pe fiecare dintre noi in orice moment, trebuie sa fim pregatiti, intrucat nevoia de izolare si tristetea sublima vor pune stapanire pe intreaga noastra fiinta.

Singuratatea este definita de specialisti drept ruperea de cei dragi, de aceea persoanele care sufera de singuratate se izoleaza radical de toti cei din jur, fie ca este vorba despre prieteni, familie sau colegi.

Singuratatea si bolile

Singuratate reprezinta, din pacate, factorul de risc pentru o serie de probleme de sanatate reprezentate de hipertensiunea arteriala, tulburarile de somn, cedarea in fata stresului sau cedarea organismului la infectiile ce pot aparea. In urma acestor afectiuni, singuratatea va duce la ateroscleroza, artrita reumatoida, tendinita si scaderea sistemului imunitar. Drept urmare, singuratatea trebuie controlata spre a nu crea mai multe probleme decat cele de pana acum.

Tratamentul singuratatii

Singuratatea nu ar trebui sa reprezinte un factor de risc sau un punct de plecare al esecului de tip social, profesional sau sentimental. Singuratatea trebuie sa fie o motivatie pentru socializare. Drept urmare, tratarea singuratatii se va face prin:
•    interactionarea cu cei din jur, care nu inseamna ca trebuie sa ai un prieten desavarsit, ci sa iti faci cat mai multe cunostinte, pentru ca plimbarile si iesirile organizate cu persoane care te fac sa te simti bine, iti vor fi benefice;
•    in situatia in care persoana doreste sa isi faca prieteni, atunci trebuie sa fie foarte selectiva;
•    gandirea pozitiva face minuni, drept urmare, prin socializare vei reusi sa te privesti in modul in care cei din jurul tau o fac, adica mult mai bine…

Singuratatea trebuie sa fie o usa spre noi cunostinte si relatii, nicidecum calea spre suferinta si afectarea sanatatii.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news