Home Cum puteti scapa de halucinatii

Cum puteti scapa de halucinatii

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 2,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/halucinatii.jpg

Schizofrenia, tulburarile delirante sau cele schizofrenice au un simptom comun: deziluziile. Aceasta reprezinta niste convingeri gresite ce presupun interpretarea gresita a anumitor situatii.

halucinatii 1

Halucinatiile apar doar in cazul persoanelor afectate de schizofrenie sau tulburari psihotice si se pot manifesta atat auditiv si vizual, cat si olfactiv, tactil sau gustativ. Cele mai comune sunt cele auditive, care constau in auzul unor voci. De asemenea, acestea apar si in somn, dar si cand persoana respectiva nu doarme.

Ameliorarea halucinatiilor

Distragerea atentiei – atunci cand persoana afectata halucineaza, se recomanda sa asculte muzica preferata sau se uite pe programul preferat, pentru a scapa de halucinatii.

Acceptare pasiva – desi cineva recunoaste ca aude voci in timp ce halucineaza, ii pot fi afectate emotiile, asa ca va avea nevoie de tratament.

Psihoterapie – reprezinta cea mai eficienta tehnica prin care halucinatiile sa fie ameliorate, iar acestea se bazeaza pe constientizarea gandurilor si schimbarea perceptiei asupra lor, pentru ca sunt interpretate incorect.

Atitudine selectiva – exista si voci negative, dar si pozitive si, chiar daca acestea nu sunt ale unor fiinte, trebuie tratate ca si cum ar fi, astfel persoana afectata va avea o atitudine corespunzatoare in fata celor negative.

Ameliorarea deziluziilor

Solicitarea ajutorului – daca persoana este in permanenta in jurul prietenilor sau familiei este foarte bine, deoarece ii va fi distrasa atentia de la deziluzii, dar este foarte important si ajutorul medicilor. Cea mai recomandata este terapia cognitiv-comportamentala, pentru ca are efecte benefice.

Controlul situatiilor – unele persoane sau locuri pot amplifica deziluziile…

Religia – pentru anumite persoane, rugaciunea si meditatia pot ameliora deziluziile si uneori le si trateaza, astfel ca sunt benefice si relaxante.

Citește și: Tulburarea dismorfica corporala: sindromul urâțeniei închipuite

Abonează-te pe:Yve.ro news