HomeSANATATEPsihiatrie Depresia este considerata mai grava decat anxietatea

Depresia este considerata mai grava decat anxietatea

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
depresia in Psihiatrie

Depresia reprezinta o stare mentala care este descrisa ca o stare de tristete, disperare, singuratate sau vinovatie. Probabil ca majoritatea persoanelor s-ar simti inhibate sa vorbeasca cu o persoana draga ce sufera de depresie, din cauza faptului ca unii nu au cum sa inteleaga respectivele simptome.

depresia

Depresia este considerata mai grava decat anxietatea si trebuie tratata corespunzator, iar cei afectati au nevoie si de un sprijin social. Iata cateva lucruri care nu trebuie pomenite in discutiile cu cei care sufera de depresie:

„Revino-ti!” Aceasta exclamatie nu poate imbunatati in niciun fel starea celor afectati.

„De ce trebuie sa fii deprimat?” Este o intrebare pe care persoana depresiva nu vrea sa o auda, iar cel mai bine este sa ii arati ca o sustii, ca o intelegi si ca impartasiti aceleasi puncte de vedere (trebuie sa ai grija sa nu ajungi si tu depresiv).

„Totul este doar in mintea ta.” Gresit. Nu este corect, deoarece depresia reprezinta o conditie medicala adevarata, asa ca cel mai indicat este sa ii arati ca esti constient de gravitatea problemei.

„Bea un pahar, iti va trece.” Persoanele depresive nu trebuie indemnate sa consume bauturi alcoolice, pentru ca alcoolul va accentua starea de depresie. Conform statisticilor, peste 70% dintre persoanele depresive care se sinucid o fac si pe fondul consumului de bauturi alcoolice…

„Antidepresivele iti fac rau, iar psihologii te trateaza doar pentru bani.” Este foarte gresit sa spuneti astfel de lucruri persoanelor depresive, deoarece acestea au nevoie de tratament cu medicamente speciale, dar si psihoterapie. Acestea trebuie incurajate sa apeleze la serviciile medicilor care le ofera si medicamente, pentru pentru ca depresia sa fie ameliorata.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed