HomeSANATATEPsihiatrie Simptomele depresiei

Simptomele depresiei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 912 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/09/Simptomele-depresiei.jpg

Simptomele depresiei nu sunt intotdeauna doar de latura emotionala. De cele mai multe ori, persoanele cu depresie acuza greturi si ameteli, respectiv probleme de digestie.

Simptomele depresiei

Oboseala severa si persistenta
Simptomul cel mai evident in cazul manifestarilor fizice cauzate de depresie este oboseala severa. In acest caz, persoana cu pricina se poate trezi dupa o noapte lunga simtindu-se la fel de obosita ca inainte.

Probleme digestive
In cazul persoanelor cu depresie (de la copii, la adolescenti si oameni maturi) apar si problemele digestive. Problemele digestive variaza de la greturi si varsaturi, la diaree. Trebuie cunoscut faptul ca depresia poate inrautati bolile ce tin de sistemul digestiv.

Exces de energie
Simptomul si semnul paradoxal al depresiei este reprezentat de excesul de energie, caz in care persoanele in cauza vor fi extrem de nelinistite si nu vor avea timp de odihna.

Dureri de cap
Durerile de cap sunt atat semnele depresiei, cat si ale altor afectiuni grave. Durerile de cap ce survin odata cu depresia se vor agrava dimineata si seara si vor semana cu durerile de cap care apar din pricina tensiunii.

Dureri musculare, de spate si articulatii
In cazul in care durerile de spate sunt deja prezente la pacient, acesta, in situatia in care va suferi si de depresie, va fi victima unor dureri si mai severe de spate.

Dureri toracice
Durerile de la nivelul toracelui sunt adesea semnele corespunzatoare problemelor cardiace grave, dar pot fi si semnele depresiei. De aceea, se recomanda un consult medical de specialitate, fiindca durerile pot fi confundate.

Modificari ale greutatii
Oscilatiile in greutate pot fi urmarile alimentatiei haotice si a duratei de somn pe timpul noptii.

Capacitate redusa de a finaliza activitatile obisnuite
Din nefericire, depresia influenteaza in mod negativ activitatile cotidiene, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca persoana in cauza sa nu poata duce la bun final sarcina primita.

Modificari ale ciclului menstrual
Modificarea ciclului menstrual reprezinta unul dintre semnele specifice depresiei. In acest mod, cantitatea menstruatiei si durata acesteia se vor modifica si nu este exclus ca aceasta sa lipseasca o perioada determinata…

Interes scazut pentru activitatea sexuala
Persoanele care sufera de depresie sunt mai putin interesate de activitatea sexuala. Aceasta problema poate aparea si in cazul in care se ia un tratament medicamentos impotriva depresiei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed