HomeSANATATEsanatatea intima Alergia la sex – mit sau realitate?

Alergia la sex – mit sau realitate?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Alergia-la-sex in sanatatea intima

Poate fi o femeie alergica la sex? Desi este foarte rar inalnita situatia, ea poate exista in realitate.

Alergia la sex

Afectiunea se numeste in termeni medicali hipersensibilitatea la lichidul seminal, iar aceasta alergie ce se dezolta la femei nu este cauzata de spermatozoizi, ci de lichidul seminal transportat de acestia. Faptul mai ciudat este ca o femeie alergica la lichidul seminal al barbatului are sanse sa nu dezvolte alergia atunci cand va sustine un raport sexual cu un partener diferit.

Alergia la sex nu are deocamdata fixate exact cauzele determinante insa unele conditii au condus la stabilirea unor tipare:

1. Dupa lungi perioade de abstinenta, o femeie poate dezvolta aceasta alergie. De cele mai multe ori, in ultimele saptamani de sarcina, raporturile sexuale devin din ce in ce mai rare sau chiar inexistente. Foarte multe femei au declarat ca la reluarea actelor sexuale au suferit usturimi, iritatii sau dureri vaginale, dupa ce a avut loc contactul. O posibila cauza ar fi resensibilizarea mucoasei vaginale la nivelul lichidului seminal.

2. O femeie poate dezvolta aceeasi alergie chiar si cu un partener sexual nou. Dupa ce mucoasa vaginala s-a obisnuit lichidul seminal venit de la un partener stabil, atunci cand are loc un contact sexual cu un nou partener exista mari sanse sa apara si reactia sau iritatia alergica.

Aceste tratamente difera in functie de tipul alergiei si severitatii. Partenerii care isi doresc un copil si nu o pot face din cauza femeii care prezinta aceste simptome ale alergiei la sex, vor putea apela la clinici speciale, acolo unde femeia va fi inseminata in mod artificial.

Femeile care sunt implicate in relatii sexuale stabile, iar prezervativele sunt considerate incomode, vor putea apela la ajutorul injectiilor cu proteina luata din sperma barbatului si astfel se va crea o acomodare a organismului cu acest lichid…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed