Infectiile urinare nu sunt de neneglijat: cu toate ca par a fi simplu de remediat, netratate pot provoca rani cancerigene.
Uretrita produsa de gonococi (gonoreea, blenoragia) este o infectie a uretrei si este prezenta atat la femei, cat si la barbati. Din motive necunoscute, aceasta boala se intalneste doar la oameni, iar microbul se transmite printr-un raport sexual cu un partener care este infectat.
Simptome
Dupa aproximativ sapte-zece zile de la un raport sexual infectat, boala poate debuta cu usturimi si dureri ale canalului urinar, care sunt mult mai mari atunci cand urinezi. Ulterior apar si scurgerile albicioase-galbui care vor pata lenjeria intima. La aceste simptome se adauga, de obicei, si stari subfebrile.
Daca secretia este abundenta, urina recoltata intr-o eprubeta este tulbure din cauza puroiului, iar la analiza cu ajutorul microscopului urina va avea numeroase leucocite.
Analize recomandate
Inainte de un tratament cu antibiotice se va examina la microscop secretia uretrala si se recomanda si examinarea vaginala, iar de multe ori in sange se poate constata o crestere semnificativa a globulelor albe, neutrofile. potrivit informațiilor britannica.com..
Tratament medicamentos
Tratamentul se va face cu antibioticele recomandate de medic; tratamentul respectiv va inchide boala care trece in cronicitate. Acest fapt se datoreaza unei lipse a sensibilitatii unor factori prezenti in antibiotice, lipsa care va opri imultirea celulelor daunatoare.
Citește și: Efectele anticoncepţionalelor