HomeSANATATEsanatatea intima Bolile genitale care nu au simptome

Bolile genitale care nu au simptome

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Bolile-aparatului-genital-care-nu-au-simptome.jpg

Zona genitala este una foarte sensibila si exista numeroase infectii sau boli care pot aparea, indiferent daca s-a inceput viata sexuala sau nu. Exista cateva dintre acestea care nu au simptome:

Bolile aparatului genital care nu au simptome

Candidoza

Toti avem ciuperca Candica albicanis in organism, dar atunci cand flora si mucoasa se modifica, la unele persoane se dezvolta mai mult si va necesita un tratament indelungat, iar partea cea mai rea este ca multe femei pot fi bolnave fara sa stie.

Vaginoza bacteriana

Bacteria Gardnellera vaginalis este cauza vaginozei bacteriene, iar nu numai tu, dar si partenerul tau va avea de suferit daca nu se depisteaza boala. Insa, uneori excesul de igiena poate duce la dezvoltarea ei mai mult decat trebuie; in mod normal, PH-ul acid al vaginului nu ar permite acest lucru.

Vaginitele

Chlamydia trachomatis este de vina si nu trebuie evitata, deoarece duce la inflamarea pelvina sau mai rau, la sterilitate. Aceasta infectie este boala cu transmitere sexuala cel mai des intalnita, care se ia printr-un contact sexual neprotejat.

Endometrioza

Simplele dureri de burta sau crampe pe care le ai atunci cand esti in perioada menstruatiei sunt ignorate de fiecare femeie, dar, din nefericire, aceleasi simptome le da si endometrioza, o boala de care sufera trei din zece femei si care este cauzata de aparitia unor tumori benigne in tesutul uterin.

HPV

Virusul Papiloma este principala cauza a aparitiei cancerului de col. Dr. Zorela Sgarbura a declarat ca sangerarile anormale dupa un contact sexual sau secretia albicioasa sunt niste semne alarmante. De asemenea, inceperea vietii sexuale de la o varsta frageda, contactele sexuale neprotejate, numarul mare de parteneri si igiena genitala precara, toate favorizeaza aparitia acestei infectii…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed