Home SANATATEsanatatea intima Ce alimente interactioneaza cu contraceptivele?

Ce alimente interactioneaza cu contraceptivele?

autor Elena Yvette
197 vizualizari

Ce sunt contraceptivele?

Contraceptivele sunt pastile utilizate pentru prevenirea sarcinii. Astfel de medicamente actioneaza in diferite feluri, prin oprirea ovulatiei si intarirea mucoasei cervicale, astfel ca sperma va avea mai putine sanse sa ajunga sa poata fertiliza ovulele.

contraceptivele

Ce contin contraceptivele?

Pilulele contraceptive contin concetratii mai mari sau mai mici de hormoni estrogeni si progesteroni.

Ce medicamente interactioneaza cu contraceptivele?

O serie de medicamente pot face ca rezultatele pilulelor sa fie mai slabe. Printre acestea se numara:
•  barbiturice
•  antifungice
•  bosentan
•  carbamazepin
•  topiramat
•  medicamentele pentru virusul HIV
•  modafinil
•  antibiotice

In plus, pilulele stimuleaza activitatea medicamentelor ce sunt anticuagulante si vor deveni mult mai active. Contraceptivele vor mari si efectele secundare ale medicamentelor betablocante care sunt utilizate pentru scaderea tensiunii ateriale si a inflamatiilor

Ce alimente interactioneaza cu contraceptivele?

Lemnul dulce natural este o planta medicinala foarte potenta. Femeile care utilizeaza pastile contraceptive sunt nevoite sa consume lemn dulce cu moderatie. Lemnul dulce va mari tesiunea arteriala si are uneori efecte neasteptate asupra hormonilor reproducatori, putand duce uneori la sarcini nedorite.

Soia reprezinta un tratament benefic pentru dereglarile hormonale care sunt cauzate de menopauza sau sindromul chisturilor ovariene. Soia contine mai multi compusi naturali  care sunt asemanatori hormonilor ce simuleaza rolul estrogenilor.

Cartoful dulce este utilizat in mai multe creme ce stimuleaza nivelul de progesteron. De asemenea,  este un aliment care va imbunatati fetilitatea, iar femeile care utilizeaza astfel de pilule vor trebui sa evite consumul cartofilor dulci in cantitati ridicate.

Ginseng. Unele pilulele interactioneaza cu ginsengul ce va mari potenta hormonilor estrogeni. Pe o perioada mai mare de timp, aceasta interactiune va duce la acumularea de kilograme in plus si chiar la aparitia cancerului la san. Astfel, aceasta planta medicinala va reduce efectul pilulelor contraceptive…

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies