Home SANATATEsanatatea intima Ce este de facut cand ai uitat sa iei pastila de a doua zi?

Ce este de facut cand ai uitat sa iei pastila de a doua zi?

autor Elena Yvette
587 views 2 minute timp de citit

Pastila de a doua zi este una dintre cele mai utilizate metode contraceptive insa una din cinci femei uita sa ia o pastila cel putin o data pe luna, iar aceea ar putea fi suficienta pentru aparitia sarcinii nedorite. Trebuie hotarate orele cele mai potrivite pentru tine, in care sa poti lua pilula in fiecare zi. Daca este cazul, iti poti activa alarma la telefon care sa iti aminteasca acest lucru. Mai conteaza si ce tip de pastila folosesti: progestativa sau estroprogestativa.

pastila de a doua zi

In caz ca uiti pilula progestativa

Daca ai uitat pilula cu cateva ore, trebuie sa o administrezi imediat, iar daca ai parte de un contact sexual in cinci zile care au precedat uitarii, trebuie luata in plus si pilula de a doua zi.

In caz ca uiti pilula estroprogestativa

Daca uiti aceasta pilula timp de 12 ore, perioadele cu cel mai mare risc de sarcina sunt prima si ce de a treia saptamana:

– Daca vei uita pastila in prima saptamana, trebuie sa o iei imediat de cand iti aduci aminte;

– Daca vei uita pastila in a doua saptamana, nu va exista niciun risc de sarcina;

– Daca vei uita pastila in a treia saptamana, trebuie sa iei imediat pastila uitata, apoi sa termini blisterul si sa incepi unul nou, fara pauze.

Care este intarzierea maxima cu care trebuie luata pilula de a doua zi?

Pastila de a doua zi este cea mai eficienta in primele 24 de ore, dupa care scade, dar mai poate fi utilizata uneori, chiar si la 72 de ore…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies