Home SANATATEsanatatea intima Cercetatorii au testat vaccinul care poate preveni cancerul la san

Cercetatorii au testat vaccinul care poate preveni cancerul la san

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 880 views
vaccin-cancer-la-san in sanatatea intima

Cercetatorii unei universitati din Michigan, Statele Unite, au efectuat un studiu care a fost publicat intr-o revista si au ajuns la concluzia ca vaccinul creat de ei ar putea fi utilizat in prevenirea dezvoltarii tumorilor canceroase.

vaccin cancer la san

Cancerul la san se dezvolta din cauza surplusului de proteina numita HER2, care se regaseste chiar si in celulele sanatoase ale sanilor si va favoriza dezvoltarea tumorilor. Unele dintre celule contin acest HER2 si apar tumorile agresive, care nu pot fi combatute de niciun tratament existent, dar acest nou vaccin se pare ca ii va putea face fata.

In testele efectuate pe soareci, specialistii au folosit stimularea electrica si au transmis substanta injectata, care, odata ce ajunge in muschi, produce o reactie a sistemului imunitar ce va ajuta organismul sa tina piept bolii…

Pentru faptul ca reactia sistemului imunitar la HER2 a fost puternica, vaccinul ar putea deveni solutia pentru femeile al caror tip de cancer nu se da batut la tratamentele care exista deja. Rezultatele studiului confirma ca sunt pe drumul cel bun si se asteapta ca testele sa evolueze de la soareci la femei, si sa vada daca vor exista diferente.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed