HomeSANATATEsanatatea intima Cum depistezi chisturile ovariene?

Cum depistezi chisturile ovariene?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Cum-depistezi-chisturile-ovariene.jpg

Chisturile sunt niste saci umpluti cu un lichid, care se pot forma in orice parte a corpului, asa ca pot aparea si in ovare. Un chist functional dispare in general in acelasi timp cu menstruatia sau chiar in doua-trei luni.

Cum depistezi chisturile ovariene

Tipurile de chisturi sunt numeroase: folicular, corpus luteum, dermoid, endometrial, adenom sau ovar polichistic (care apare in general din cauza dezechilibrelor hormonale si poate reprezenta o problema grava).

Simptomele chisturilor ovariene sunt, de cele mai multe ori, nu foarte evidente, insa iata-le pe cele mai comune dintre ele:

Menstruatia

Cerceteaza anomaliile ciclului menstrual: dureri premenstruale, ciclu neregulat sau chiar absent, iar cateodata, cantitatea de sange eliminata la menstruatie devine ori foarte mare, ori foarte scazuta.

Durerea

Un alt simptom destul de comun al chisturilor ovariene este durerea, care poate fi periodica sau continua, moderata ca intesitate sau acuta, se confunda foarte usor cu durerea de apendicita. Durerea se poate prelungi uneori pana la nivelul copaselor sau coloanei vertebrale.

O altfel de durere

Trebuie sa iti dai seama daca apare vreo durere in timpul sau dupa contactul sexual.

Inflamatia

Poti cauta simptome precum inflamatia usoara a abdomenului inferior si o greutate in stomac sau regiunea pelvina, iar cateodata chiar vei putea simti nu poti urina pana la capat.

Pilozitate excesiva

Chisturile ovariene adesea se insotesc si de probleme de hirsutism (pilozitate excesiva), acnee, dureri de sani si greturi (simptome asemanatoare sarcinii). In plus, poti urmari daca greutatea ta incepe sa varieze, intr-o perioada scurta…

Alte simptome

Cateodata este posibil ca vocea sa se faca mai groasa sau sa apara alte caracteristici barbatesti. In plus, pot aparea febra, voma, sangerari, respiratii accelerate sau slabire corporala.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed