Cum poate fi tratată infecția Molluscum contagiosum?

Share

Molluscum contagiosum este o infectie contagioasa a pielii, care se vindeca de la sine fara a fi necesar un tratament. Poate aparea la copii si se inmulteste prin simplul contact cu pielea insa este si o boala ce se transmite pe cale sexuala in randul adolescentilor.

Molluscum contagiosum

Cu ce seamana Molluscum contagiosum?

La copii, Molluscum apare mai ales pe gat, in zona axilelor, pe trunchi, fata, pleoape, dar poate aparea si pe abdomen, fese, coapse sau brate. La adulti si tineri, ciorchinii se afla in general in zona intima, pe coapse sau in partea inferioara a abdomenului, si de obicei se transmit prin raporturi sexuale. De asemenea, se vor putea inrosi si inflama, si astfel vor disparea subit.

Cum se ia Molluscum?

De obicei, acest virus se transmite printr-un simplu contact direct cu pielea bolnavului insa sunt si cazuri (mult mai rare) cand se va putea transmite printr-un contact indirect cu obiectele celui infectat. De la contact pana la aparitia problemelor pot trece doua saptamani sau sase luni. Pentru a evita contaminarea, se recomanda o igiena corespunzatoare, evitarea utilizarii obiectelor de igiena personala a altor persoane, chiar si sporturile de contact pot declansa aparitia virusului.

Evolutia bolii

Molluscum este o afectiune benigna, care se vindeca de cele mai multe ori de la sine. Insa, atunci cand nu dispare, este posibil oricand sa apara un nou virus prin contaminarea pielii invecinate. Pot trece de la sase luni la cinci ani pana ca toate Molluscum sa dispara definitiv in lipsa unui tratament. Bolnavii infectati cu HIV sunt cei mai sensibili la virus, care se extine mult mai usor si atinge o dimensiune mult mai mare in situatia lor.

Molluscum trebuie tratat?

Parerile sunt impartite, unii medici precizand ca nu este necesar un tratament, dat fiind faptul ca dispare de la sine insa exista si dermatologi care recomanda un tratament adecvat.

Care este tratamentul?

Tratamentul cel mai eficace este chiuretarea excrescentelor de Molluscum insa aceasta interventie este destul de dureroasa si necesita o anestezie locala. Exista mai multe metode cum ar fi electrocoagularea, laserul, aplicarea unor creme ce contin retinoizi sau substante precum cantaridina…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente