HomeSANATATEsanatatea intima Cum se trateaza artrita reactiva?

Cum se trateaza artrita reactiva?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 988 views
artrita-reactiva in sanatatea intima

Foarte rar se va gandi o persoana ca durerile articulatiilor ar putea fi o consecinta a bolilor care se transmit pe cale sexuala.

artrita reactiva
Ce este artrita reactiva?

In general, este o afectiune care apare la persoanele care au intre 20 si 40 de ani si se poate descrie prin inflamarea articulatiilor si durere la miscari usoare. Artita reactiva este mai intalnita la barbati decat la femei, iar acestia prezinta niste simptome care sunt mai evidente.

Cum se pune diagnosticul acestei afectiuni?

Un medic specialist va inventaria toate simptomele descrise de bolnav si va face mai multe analize ale oaselor, pentru a putea elimita treptat fiecare cauza. Uneori, afectiunea va avea ca efect usturimea la urinat, scurgerile vaginale si din penis, globii oculari inflamati sau o senzatie foarte deranjanta de arsura a ochilor. Dupa acesti pasi, urmeaza analizele pentru depistarea bolilor care se transmit pe cale sexuala si daca se va stabili tratamentul in cazul in care rezultatele vor fi pozitive.

Cum se trateaza artrita reactiva?

In mare parte, un tratament medicamentos este alcatuit din antiinflamatoare care trebuie sa reduca inflamatia zonelor umflate si sunt administrate antibiotice care trateaza corect afectiunea cu transmitere sexuala contactata de bolnav.

Si partenerii sexuali ai pacientului ar trebui sa fie supusi unor teste de depistare a bolilor cu transmitere sexuala, pentru a exista siguranta ca afectiunea nu va recidiva. Circa trei-patru luni vor fi necesare pentru tratare…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed