Home SANATATEsanatatea intima Cum tratezi și previi infectarea cu Chlamydia

Cum tratezi și previi infectarea cu Chlamydia

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
Cum-tratezi-și-previi-infectarea-cu-Chlamydia in sanatatea intima

Chlamydia: numele ne duce cu gandul la o planta, insa lucrurile nu sunt atat de bune. De fapt, Chlamydia trachomatis este o bacterie care cauzeaza infectii uro-genitale si oculare atat la barbati, cat si la femei.

Cum tratezi și previi infectarea cu Chlamydia

Transmis in timpul actelor sexuale neprotejate sau de la mama la fat in timpul sarcinii, acest parazit nu poate supravietui in afara corpului; de obicei, infectia ramane „tacuta” pentru o perioada mai mare de timp si se ajunge chiar si la ani de zile.

O infectie „tacuta”

Aceasta particularitate participa la raspandirea infectiei, deoarece in timpul acestei faze asimptomatice persoana infectata transmite parazitul, fara sa stie acest lucru, tuturor persoanelor cu care a intretinut raporturi sexuale neprotejate.

Atunci cand apar si simptomele, acestea pot fi: scurgeri vaginale, iritatii, sangerari vaginale neobisnuite si dureri in timpul urinarii in cazul femeilor.

La barbati, aceasta se arata prin nevoia frecventa de a urina, insotita de o senzatie de arsura sau de mancarimi.

Complicatii grave

Daca nu este tratata la timp, infectia poate avea complicatii grave si uneori se ajunge la inflamarea trompelor la femei, infertilitate si, in cazuri mai rare, meningite sau chiar artrite atat la femei, cat si la barbati.

Chlamydia poate afecta si ochiul, determinand infectarea acestuia mai ales la copiii nou-nascuti, iar cum nu exista un vaccin care sa previna Chlamydia pe piata, este mai bine sa avem noi grija sa prevenim.

O solutie pentru protectie: prezervativul

Cea mai buna solutie impotriva acestei bacterii, dar si a tuturor bolilor cu transmitere sexuala, ramane prezervativul. Acum, prezenta bacteriei se poate detecta printr-un simplu test de urina…

Tratament pe baza de antibiotice

Atunci cand este detectata, infectia se trateaza cu antibiotice administrate pe cale orala, timp de aproximativ zece zile, in functie de cat de severa este infectia. Daca au loc complicatii, uneori se poate ajunge sa fie necesara chiar si o interventie chirurgicala sau cateva injectii intravenoase.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed