Home SANATATEsanatatea intima Cum trebuie prevenit herpesul genital?

Cum trebuie prevenit herpesul genital?

autor Elena Yvette
933 views 2 minute timp de citit

Desi herpesul genital reprezinta o afectiune foarte des intalnita, informatiile despre acesta nu sunt foarte multe.

Cum trebuie prevenit herpesul genital

Majoritatea femeilor, in special cele care nu au avut de a face cu acest tip de afectiune, nu stiu foarte multe lucruri nici despre transmitere si nici despre simptome. Netratat, herpesul genital poate duce la complicatii severe, care, de cele mai multe ori, pot pune in pericol sanatatea persoanelor care sunt afectate.

Ce este mai exact herpesul genital?
Herpesul este o boala cu transmitere sexuala ce are simptome care, de cele mai multe ori, sunt neobservate.

Care sunt simptomele?
In cele mai multe dintre cazuri, simptomele sunt adesea inexistente sau cu o simpla manifestare care nu ar da de banuit niciodata persoanei bolnave ca ar putea suferi de ceva grav.

O simpla mancarime in zona intima este de foarte multe ori doar o simpla mancarime, care nu ridica semne de intrebare, dar poate fi la fel de simplu si un simptom al herpesului genital.

De abia dupa ce observa ca mancarimile se pot transforma usor in usturimi, de cele mai multe ori, persoanele afectate incep sa isi faca griji. Ulterior, chiar daca acestea dispar, se va crede ca problema este rezolvata insa acesta este abia inceputul calvarului.

Dupa ce a avut loc prima eruptie, acest virus al herpesului ramane in celulele nervoase si poate redeveni activ oricand si de fiecare data cu noi eruptii mai puternice. Imunitatea scazuta, stresul, oboseala sau organismul slabit, toate acestea pot favoriza activarea acestui virus.

Cum se pune diagnosticul?

Modul de diagnosticare cel mai des intalnit este prin examinarea fizica a pacientului, unde specialistul a putea sa observe eruptiile care exista in zona intima atat a femeilor cat si a barbatilor. Dupa ce are loc examinarea, se va putea solicita prelevarea unei mostre de tesut din zona respectiva si, de asemenea, analizarea sangelui…

Cat de eficient este tratamentul?

Tratamentul se va concentra in mare parte pe tratarea eruptiilor si a iritatiilor cu un unguent special.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies