HomeSANATATEsanatatea intima De ce ai dureri în timp ce faci sex

De ce ai dureri în timp ce faci sex

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/De-ce-ai-dureri-în-timp-ce-faci-sex.jpg

Peste 60% dintre femei se plang de dureri in timpul actului sexual, dar majoritatea nu apeleaza la un medic ginecolog, ci la lubrifiant insa acesta nu vindeca sursa durerii, ci doar efectul acesteia, si trebuie gasita cauza pentru ca efectul neplacut sa poata fi inlaturat. Iata care sunt cauzele durerii din timpul actului sexual:De ce ai dureri în timp ce faci sex

Medicii spun ca o femeie poate simti durere sau disconfort in mai multe zone, iar in functie de locatie, moment si intensitate, se poate afla cauza posibila.

Lubrifierea insuficienta va duce la o inflamare a vulvelor sau spasme ale vaginului, care impiedica penetrarea, provoaca usturime la intrarea si peretii vaginului, iar aceste simptome pot aparea in orice moment al actului.

Cauzele lubrifierii insuficiente sunt mai multe insa acestea sunt usor de rezolvat. Una dintre cauze este inceperea prea rapida a actului sexual. Vaginul are nevoie de o perioada de circa 20 de minute pentru a se putea umezi destul. Daca stii ca impreuna cu partenerul tau incepi actul sexual fara suficient preludiu, aceasta poate fi o cauza a durerilor tale si este indicat sa folositi un lubrifiant de la inceput.

O alta cauza ar putea fi faptul ca ai complexe sau alte situatii la care te gandesti in timpul contactului. Stresul poate afecta felul in care te umezesti, iar cea mai buna metoda de a trece peste este relaxarea.

Intotdeauna trebuie folosit un prezervativ cu lubrifiant, deoarece in timpul penetrarii pielea uscata si un prezervativ uscat iti vor provoca un disconfort la nivelul vaginului.

Durerea din interiorul vaginului are mai multe cauze, fie ca este o infectie vaginala, datorita careia penetrarea va accentua simptomele infectiei, fie de o degradare a muschilor vaginali sau umflarea uretrei, care de asemenea poate crea o senzatie de disconfort…

Daca simti durerile ca pe niste junghiuri, atunci cauzele sunt mai grave, precum endometrioza, un uter retrovers, o deteriorare a ligamentelor care sustin uterul sau chiar o deformare a ovarelor, iar starea de disconfort va continua cu siguranta dupa incheierea contactului sexual. In astfel de situatii, cel mai indicat este sa faci o vizita la ginecolog, care iti va prescrie un tratament corespunzator, astfel incat sexul sa redevina o placere.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed