Home SANATATEsanatatea intima Dieta adecvata trateaza infertilitatea

Dieta adecvata trateaza infertilitatea

autor Elena Yvette
628 views 1 minute timp de citit

Studiile noi demonstreaza ca barbatii obezi au o proportie mai mare de sperma anormala si produc mai putina sperma decat cei care au o greutate normala, iar dieta este tratamentul cel mai recomandat impotrivta infertilitatii.

Dieta adecvată tratează infertilitatea

Aceasta descoperire a fost prezentata la o conferinta europeana asupra reproducerii care a avut loc in Spania, si se adauga la alte studii recente care demonstreaza ca femeile obeze au mai multe sanse sa fie infertile. De altfel, aceste cercetari au constituit si ideea de la care s-a plecat: daca obezitatea femeilor poate reprezenta o problema de infertilitate, atunci de ce nu si cea a barbatilor?

Cercetarile au fost facute pe aproximativ 2.000 de barbati de la o clinica de infertilitate si s-a observat ca barbatii cu un indice de masa corporala normal, nici mai slabi, nici mai grasi, produc nivele mai mari de sperma normala si o cantitate mai mare de sperma decat celelalte doua grupuri.

Alte studii sugereaza o asociere intre obezitatea la barbati si cantitatea mai mare de ADN deteriorat in sperma, fapt care poate fi asociat cu fertilitatea mai redusa…

Mecanismul de actiune pentru fertilitatea scazuta a barbatilor obezi ar putea sa depinda de nivele diferite de hormoni la fel in cazul acestor barbati, simpla supraincalzire a testiculelor determinata de grasimea in exces in aceasta zona, sau pur si simplu de obezitatea in sine care duce la o calitate mai proasta a spermei.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies