Home SANATATEsanatatea intima Efectele anticoncepţionalelor

Efectele anticoncepţionalelor

autor Elena Yvette
711 views 1 minute timp de citit

Toate femeile stiu ca pilulele contraceptive au si efecte secundare, insa acestea pot avea consecinte si asupra psihicului.

Efectele anticoncepţionalelor

Mai multe studii din trecut au demonstrat ca femeile care utilizeaza aceasta pilula se simt mai atrase de barbatii cuminti, timizi si sensibili, in defavoarea celor plini de personalitate.

De asemenea, pilula te poate face sa iti schimbi dispozitia usor, insa nu trebuie sa te sperii, pentru ca acesta este unul dintre efectele pilulei. Starea psihica depinde de productia hormonala, cel mai bun exemplu fiind cazul femeilor care sunt insarcinate.

Si daca te simti trista fara niciun motiv si nu vrei sa iesi din casa, probabil ca este din cauza anticonceptionalelor, asta in cazul in care le utilizezi, desigur.

Principalul motiv pentru care iei aceste pastile este de a te bucura de viata sexuala, insa unul dintre efectele secundare este chiar scaderea apetitului sexual…

Aceste „afectiuni” pot aparea in primele luni de la inceperea administrarii pilulelor, insa aceasta este perioada de care are nevoie organismul pentru a se obisnui cu nivelul modificat al hormonilor. Insa, daca problemele dureaza mai mult de cateva luni, cel mai probabil trebuie sa te adresezi medicului.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies