Home SANATATEsanatatea intima Factori care anulează efectul anticonceptionalelor

Factori care anulează efectul anticonceptionalelor

autor Elena Yvette
300 vizualizari
loading...

Daca vrei sa utilizezi anticonceptionale, trebuie cunoscuti toti factorii care anuleaza efectul pilulelor si care te vor expune unei sarcini nedorite fara ca tu macar sa stii.

anticonceptionale

1. Sunatoarea

Sunatoarea este o planta folosita in medicina naturista pentru tratarea diverselor tulburari fiziologice si psihologice precum anxietatea, depresia sau insomnia si iti va putea deranja strategia contraceptiei. Enzimele metabolizante din substanta continuta de aceasta planta vor scadea eficienta pilulelor, iar efectul va putea persista chiar si pentru doua saptamani de la consumul plantei.

2. Grapefruit-ul

Grapefruit-ul furnizeaza un compus chimic ce are un efect de incetinire a absorbtiei de estrogen in organism. Mai exact, grapefruit-ul nu va interactiona cu pastilele care sunt pe baza de progesteron.

3. Unele antibiotice

Antibioticele utilizate la tratarea tuberculozei, tetraciclina, penicilina, streptomicina si cefalosporina sunt cele mai cunoscute substante ce pot interfera cu eficienta pastilelor contraceptive. Daca este necesar sa urmaresti un astfel de tratament, cel mai bine este sa folosesti un prezervativ in acest timp.

4. Antifungicele

Medicamentele antifungice sunt recomandate pentru tratamentul infectiilor micotice adica a ciupercilor, si pot anula protectia contraceptivelor.

5. Pilulele antihistaminice

Desi este o afirmatie controversata, pilulele antihistaminice luate pentru controlul alergiilor pot avea si ele un efect de stopare a „beneficiilor” aduse de anticonceptionale.

6. Anticonvulsivele

Majoritatea medicamentelor anticonvulsive, adica pentru prevenirea crizelor, nu se inteleg prea bine cu pilulele contraceptive.

7. Reactiile agresive ale bolilor

Simptomele unor boli, cum ar fi voma si diareea, pot reduce si ele sau, in unele cazuri, pot chiar anula efectele anticonceptionalelor, din cauza faptului ca hormonii sintetici sunt scosi din organism inainte de a fi absorbiti in totalitate, adica inainte de a-si face datoria.

8. Supraponderalitatea

Specialistii afirma ca femeile supraponderale sunt mai putin protejate de anticonceptionale, din cauza faptului ca hormonii lor sunt intr-o cantitate mai mica, iar estrogenul si progesteronul raman blocati in celulele grase si nu se mai ajung in mod corespunzator in sange.

9. Isoflavonele

Sunt niste suplimente naturale din soia si mentin sanatatea oaselor insa, conform cercetarilor, acestea pot reduce efectul contraceptivelor…

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies