Home Herpesul genital – simptome și tratament

Herpesul genital – simptome și tratament

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Herpesul-genital.jpg

Herpesul genital este o infectie pe care o vei avea in organism toata viata odata ce a fost  contactata. Afectiunea provoaca adesea eczeme dureroase si basici in zona genitala.

Herpesul genital

Transmiterea herpesului genital

Virusul herpesului genital se transmite prin contactul intim (nu doar prin contact sexual), ci prin schimbul de saliva, sperma, lichid cervical sau vezicular ajuns in trup prin rani deschise. De obicei, acest virus nu afecteaza celulele moarte care sunt cheratinizate din epiderma. Pentru a actiona si a se inmulti, acesta trebuie sa ajunga in contact cu celulele mucoaselor sau, mai simplu, cu carnea vie.

Citește și: Durerile menstruale – remedii

Herpesul genital la femei

Femeile prezinta un risc de a se infecta cu herpesul genital de patru ori mai mare fata de barbati.

Daca un barbat neinfectat si o femeie sanatoasa au parte de un act sexual neprotejat cu un partener infectat, atunci femeia are mai multe sanse sa se aleaga cu acest virus periculos.

Care este cauza?

Cauza o reprezinta faptul ca zona genitala a femeilor are o suprafata mai mare de celule mucoide ce sunt secretante. Variatiile hormonale declansate de ciclul menstrual influenteaza si sistemul imunitar, care poate sa devina neputincios in lupta impotriva herpesului si a infectiilor aduse de acesta.

Simptome principale

Prima eruptie a herpesului genital la femei este cea mai dureroasa si de obicei va dura mai mult decat cele care recidiveaza. De asemenea, femeile prezinta o forma mai severa a bolii si mai multe complicatii in timpul primei manifestari a infectiei, iar leziunile pot aparea in orice loc din zona genitala printre care si vulva, interiorul vaginului, cervixul sau uretra.

In plus, herpesul se poate extinde si in alte parti ale corpului, precum coapsele sau fesele sugerează cercetarea acog.org. Aceste eruptii initiale sunt infectata pentru aproape trei saptamani, deoarece veziculele au un numar mai mare de particule virale contagioase. Pe langa aceste eruptii, si ganglionii limfatici din pantecul unei femei se pot umfla, iar urinarile vor deveni astfel dureroase, cu o senzatie de arsura.

Simptome care te induc in eroare

Exista insa si unele cazuri in care simptomele pe care le vei avea te pot induce in eroare si, de fapt, sa nu fie semne ale infectarii cu herpesul genital. O femeie care identifica eruptii sau basici in vagin sau acestea i se depisteaza pe cervix, poate avea, de fapt, o simpla candidoza, cervicita sau o inflamatie pelviana.

In plus, daca leziunile apar in zona uretrei, ele pot reprezenta o infectie puternica a tractului urinar sau chiar o disfunctie a vezicii.

Pentru a avea parte de un diagnostic corect, se recomanda apelarea la serviciile unui medic specialist.

Tratamentul herpesului genital

Ingrijirile antiseptice locale ar trebui sa fie suficiente pentru uscarea acelor leziuni usoare, dar si pentru a combate infectiile mai grave insa pentru a preveni se va prescrie un tratament antiviral cu aciclovir, adica un agent foarte activ cu privire la virusurile herpes…

Abonează-te pe:Yve.ro news