Igiena intima la femei

Share

Dupa un contact sexual, igiena intima trebuie sa fie la fel de importanta ca spalatul pe dinti dimineata sau la fel ca demachiatul fetei seara. Altfel spus, nu trebuie evitat acest pas daca vrei ca unele afectiuni si infectii sa te ocoleasca.

igiena intima

1. Igiena dupa sex te fereste de infectiile urinare

Infectiile urinare pot fi foarte enervante. In cele mai multe dintre cazuri, infectia urinara este asociata cu statul o perioada mai mare pe un sezut rece, insa sunt si alte cauze care pot duce la aparitia acestei afectiuni, iar una dintre ele ar putea fi omiterea curatarii zonei intime dupa un contact sexual.

Daca vrei sa ai o igiena intima corespunzatoare, se recomanda in primul rand sa urinezi dupa fiecare act sexual. Astfel, vei elimina microbii si bacteriile care inainteaza spre uretra si vei evita contactarea unei micoze deranjante.

2. Spala zona intima cu apa calduta

Dupa un act sexual si dupa ce ai urinat, se recomanda sa speli zona intima cu un produs care este special destinat acestei zone sensibile. Nu este indicat sa te speli cu apa fierbinte, deoarece aceasta va distruge flora vaginala si va omori bacteria benefica Lactobacillus, astfel vor aparea din ce in ce mai multe bacterii daunatoare. Poti folosi un prosop micut, curat, prin intermediul caruia vei curata usor labiile.

3. Nu folosi pudra de talc sau parfumuri

Vaginul tau se va curata singur, la fel ca ochii. Nu va avea nevoie de produse parfumate, creme si pudre de talc pentru a mirosi bine. Este de ajuns sa fie spalat in fiecare zi cu apa calduta si un prosop curat. Medicii recomanda sa fie evitate produsele din magazine, care contin mirosuri cu diferite arome. De asemenea, s-a aflat ca pudra de talc are un efect cancerigen si poate creste chiar si cu pana la 24% sansele de dezvoltare a cancerului de col uterin, chiar si in cazul in care s-a folosit doar cate o singura data pe saptamana…

4. Imbraca o lenjerie intima curata

Dupa ce zona intima a fost spalata, se recomanda folosirea unei lenjerii intime curate. Daca se doreste, se poate folosi si un absorbant zilnic, pentru ca secretiile vaginului sa nu ajunga pe lenjeria intima.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news