Infertilitatea la femei

Share

Daca te-ai decis sa faci un copil si vrei sa eviti problemele de ovulatie, iata care sunt solutiile, in intrebari si raspunsuri:

Infertilitatea la femei

Cum se recunoaste ziua de ovulatie? Exista semne?

Pentru a recunoaste ovulatia, exista semne naturale simple, de exemplu mucusul cervical. Acesta este o substanta translucida care seamana cu un albus crud si isi face aparitia cu putin timp inainte ca ovulatia sa aiba loc.

Daca in acelasi timp are loc o curba de temperatura, perioada ovulatiei corespunde punctului termic cel mai scazut inainte de urcarea temperaturii, iar unele femei simt si o durere la nivelul ovarului care este la ovulatie.

Cat timp dureaza ovulatia? Sunt fertila pe parcursul intregii perioade?

Ovulatia dureaza 24 de ore intre momentul in care s-a eliberat ovulul din folicul si momentul in care trebuie sa fie fecundat, aceasta fiind cauza pentru care fertilitatea dureaza numai 24 de ore.

Este adevarat ca partenerii trebuie sa ramana un moment alungiti dupa raportul sexual pentru a facilita fecundarea?

Da. Nu trebuie pentru mult timp insa este de preferat ca partenerul sa nu se retraga inainte sa-si fi terminat erectia, pentru a evita trecerea spermei spre exterior. Dupa aceasta, spermatozoizii buni sunt fixati in mucoasa cervicala si se poate trece la urmatoarea activitate precum si la igiena externa.

Cand se renunta la pilula si dupa cat timp se reia ovulatia?

Dupa oprirea pilulei, ovulatia se reia ori imediat, ori la 14 zile dupa. Se poate intampla ca ea sa apara mai tarziu insa nu reprezinta un motiv de ingrijorare, iar trei luni de asteptare se considera a fi un timp normal.

Daca am un ciclu scurt, asta poate insemna ca sunt mai putin fertila ?

Nu. Fiecare femeie are un ciclu diferit de al altora si se admite ca ciclurile sunt normale sau regulate daca perioada intre doua cicluri este de 21 – 35 de zile.

Abundenta ciclului menstrual inseamna ca sunt mai fertila?

Nu. Ca si in cazul ciclului menstrual, volumul difera de la o femeie la alta.

Se poate ca stresul sa poata influenta infertiliatea?

Da. Prin intermediul secretiilor hormonale hipotalamice, ciclul se poate perturba, sa intarzie si sa fie de proasta calitate sau poate chiar sa lipseasca de tot.

Care este perioada medie pentru a ramane insarcinata?

Nu exista decat zece ovulatii fecundabile pe an, iar o intarziere de un an este permisa pentru un cuplu.

Pana la ce varsta putem face copii?

Pana la varsta menopauzei, care poate aparea, in functie de ereditate, de la 36 la 56 de ani insa cel mai des se intalneste este pe la 48 – 49 de ani, iar procentul de fertilitate scade incepand cu varsta de 35 de ani…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente